Mandegruppe modtager 50.000,- til ekstra mandehørm

GRIBSKOV: Kammeratskabet, en netværksgruppe for mænd som holder til på Frivilligcenter Helsinge, har netop modtaget kr. 50.000,- fra Velliv Foreningen. Pengene skal bruges til at forsøde tilværelsen lidt ekstra for medlemmerne samt til at aflønne en tovholder.

Gruppen Kammeratskabet blev dannet i starten af 2018, og består for nuværende af 16 mænd, hovedsageligt pensionister. De mødes en gang om måneden, tirsdag formiddage, til kaffehygge i Frivilligcenter Helsinge, ligesom der arrangeres udflugter og andre aktiviteter målrettet mænd.

Det har blandt andet ført til byvandring med guide i Vejby, Tisvildeleje og Helsingør, på naturvandring i Tisvilde Hegn og ved Esrum Kloster, på tur til Søfartsmuseet, Nordsjællands Fuglepark, Christiansborg, Louisiana, Krudtværksmuseet og Teknisk Museum. Udflugterne sluttes som regel af med frokost, lyder det fra foreningen i en udsendt pressemeddelelse.

Langt de fleste af foreningens udgifter dækkes ved egenbetaling samt lidt hjælp fra Frivilligcenter Helsinge. Derfor falder pengene på et tørt sted.

– Desværre er ikke alle i gruppen lige bemidlede, og de 50.000,- fra Velliv Foreningen sikrer, at alle har mulighed for at komme med til gruppens arrangementer. Ca. halvdelen af pengene skal gå til arrangementerne, og lidt af føromtalte frokoster. Den anden halvdel går til administration, pr, og lidt løn til tovholder, lyder det fra foreningen i en udsendt pressemeddelelse.

En mandegruppe?
Foreningen er målrettet mænd, hvilket nok skal få nogen til at rynke på brynene. Ifølge foreningen oplever mange mandlinge pensionister et tomrum efter endt arbejdsliv, i takt med at tidligere kolleger forsvinder.

– Kammeratskabets ønske er, at skabe en mulighed for mænd til at tale sammen, hygge sig indbyrdes, finde sammen om fælles interesser og skabe nye fællesskaber og kammeratskaber, lyder det fra foreningen i den udsendte pressemeddelelse.

Gruppen blev opstartet i 2017 i samarbejde mellem en mandlig praktikant, Nicolas Alstrup, samt frivillighedshusets daglige leder Rikke Njust. Hun var blevet inspireret til en mandegruppe, og den var praktikanten med på. Nicolas har selv tidligere været med i en mandegruppe og sagde derfor straks ja til udfordringen.

Siden da har Nicolas fået sig et rigtigt job og har derfor ikke i samme udstrækning tid og overskud til gruppen. Derfor overtager Rikke Njust rollen som tovholder. Nicolas fortsætter dog med at tage med på gruppens ture.

Hvad med mig?
Og sidder du nu som mand og tænker at sådan en gruppe er lige noget for dig, så kan du læse mere om Kammeratskabet og finde kontaktoplysninger på hjemmesiden: https://kammeratskabet.wordpress.com/

Giv din mening til kende: