TV Nordkysten

Seneste artikler:

Powered by Vejreti.com

Mange meninger om Kulturhavnens etape 3

GILLELEJE: Onsdag havde Kulturhavn Gilleleje inviteret til møde omkring etape 3 i byggeriet af Kulturhavnen, omkring 100 – 120 personer mødte op til mødet. Det store fremmøde kom bag på arrangørerne.

Borgerne i Gilleleje er tydeligvis meget interesserede i, hvad der sker omkring Kulturhavnen. Bølgerne har gået højt om etape 1 og etape 2, og orienteringsmødet forleden drejede sig om etape 3 som nærmest vanen tro trak godt med interesserede.

Kulturhavnens etape 3 opføres på grunden hvor den tidligere Irma lå og processen omkring denne etape begyndte i 2013. I 2014 blev der holdt to borgermøder om byggeriet, der medførte en del ændringer af projektet, men trods at byggetilladelsen til etape 3 endnu ikke er givet, er der allerede ansøgt om flere dispensationer fra den gældende lokalplan.

Netop en række dispensationer ved byggeriet af etape 1 og etape 2 har tidligere vakt voldsom kritik.

Tilhørere måtte stå op
Som det kan ses på billederne var en hel del mennesker mødt frem i onsdags, og selvom der var sat en masse stole frem så var det tæt på halvdelen af de fremmødte som måtte stå op.

Borgmester Kim Valentin kom til orde som den første, og kunne meddele at man netop havde besluttet at forlænge indsigelsesfristen til 20. juli, den oprindelige indsigelsesfrist var ellers d. 8. juli.

Allerede fra starten var der utilfredshed blandt de fremmødte, idet der ikke som tidligere var mikrofoner og højttalere. Derved var det for mange svært at høre hvad der blev sagt – ikke mindst da der sidst på mødet var debat og spørgsmål fra de fremmødte borgere.

Hør mødet herunder på lydoptagelse – og vi skal beklage kvaliteten.

Det var dog ikke alle som var mødt op med en kritisk agenda, det var tydeligt da Arkitekt Kim Skovhus gennemgik planerne for etape 3 så godt som det kunne lade sig gøre.

En projektor skulle have vist en række billeder på et lærred, men dagslyset gjorde det stort set umuligt at se størstedelen af de grafiske elementer som skulle gennemgås for de fremmødte, hvilket tydeligt ærgrede Kim Skovhus som til gengæld gennemgik detaljerne i byggeriet nøje og med stor indlevelse.

Forstander Kirsten Schaumburg fra Ellen Marie Hjemmet var også tilstede ved mødet og udtrykte glæden over bla. de nye boliger til Ellen Marie Hjemmet som i dag rummer 26 pladser. Der er i alt 30 arbejdspladser i dag, og med udvidelsen vil Ellen Marie Hjemmet få ekstra 10 boliger, og derved vil der blive 10-12 ekstra arbejdspladser på plejehjemmet, for både faglært og ufaglært personale.

P-pladser….
Kim Skovhus kom også ind på de stærkt omdiskuterede P-pladser, og løftede sløret for at der var iværksat undersøgelse for muligheden for at lægge en P-kælder under etape 3.

På mødet kom Lars Corfitzen, Direktør for Kulturhavn Gilleleje A/S og Direktør for Gilleleje Brugsforening,  med et løfte om at P-kælderen var 90% sikker, det fremgår dog af projektmappen at P-kælderen er beregnet til de private boliger som etableres i etape 3 og derfor næppe kommer til glæde for de besøgende i Kulturhavnen.

Se projektmappen for Kulturhavnens etape 3 HER

Indsigelser skal være skriftlige
Morten Jørgensen, formand for Plan- og Miljøudvalget, huskede også de fremmødte på, at indsigelser omkring byggeriet skulle leveres via mail eller skrifteligt. Det var, naturligt nok, ikke nok at give sin eventuelle utilfredshed til kende på mødet.

kulturhavn etape 3 29062016 (46)

Henrik Magelund fra Gilleleje Handels – og Turistforening udtrykte bekymring for Butiksdelen i etape 3, og forklarede at han i dag var mindre begejstret for byggeriet end han var for et år siden.

kulturhavn etape 3 29062016 (33)

Arkitekt Kim Skovhus forsøgte på bedste vis at visualisere etape 3, men dagslyset gjorde det ikke nemt.

kulturhavn etape 3 29062016 (32)

Arkitekt Kim Skovhus havde tydeligvis fulgt med i kritikken, og forklarede meget præcist hvorfor der var søgt de dispensationer som der var og kunne bla. pege ud af vinduerne på Snedkeriet som netop også har tagpap.

kulturhavn etape 3 29062016 (30)

Forstander Kirsten Schaumburg fra Ellen Marie Hjemmet glædede sig til de 10 nye boliger, som samtidig vil give op mod 12 nye arbejdspladser på Ellen Marie Hjemmet.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tip os!

Powered by Vejreti.com
Sponsorerede links