Maria Hirse tiltalt for tyveri, hæleri og ulovlig våbenbesiddelse.

(Foto: Privatfoto/Facebook - Tekst/Foto: Allan Andersen)

(Privatfoto/Facebook)

VEJBY: Onsdag morgen kl. 09.15 starter retssagen mod Maria Hirse i retten i Helsingør. Hun er tiltalt for hæleri af en række genstande, ulovlig våbenbesiddelse i form af et knojern, samt forsøg på tyveri ved et indbrud i en hestestald.

Opvokset i Helsinge
Lokalt er Maria Hirse et kendt ansigt for mange, hun flyttede med sin familie fra Allerød til Helsinge da hun var 12 år gammel og hun kom bla. i Helsinge Ungdoms Center (HUC) hvor hun fik sat en del drengehjerter i brand i teenageårene.

I 1993 blev Maria Hirse ‘Miss Denmark’ og deltog herefter i skønhedskonkurrencen Miss Universe uden dog at vinde. Det udløste til gengæld en international modelkarriere med arbejde i både Hongkong og Japan, men hun blev først rigtig landskendt da hun påtog sig rollen som bogstavvender i TV2’s “Lykkehjulet” hvor hun vendte bogstaver i seks år, fra 1995 og frem til 2001.

Det bragte Maria Hirse nye muligheder, som bla. forfatter, TV-vært på TV2 og TV3, hun uddannede sig desuden også som psykoterapeut med speciale i spiseforstyrrelser og skribent på en række danske ugemagasiner.

Maria Hirse har været samlever med en dansk kendt millionær og en kendt TV-profil, hvilket har givet hende to børn, en søn og en datter.

Betjentene måtte i den grad slæbe, da en stor mængde tyvekoster skulle fjernes fra huset på Kystvej. (Foto: Allan Andersen)

Anholdt under politiaktion
Glamouren raslede dog af d. 16. juli 2017, hvor Nordsjællands Politi slog til på Kystvej i Vejby på baggrund af en anmeldelse om tyvekoster på adressen. En ejer af nogle koster havde fået sine stjålne ting tilbudt – og havde hurtigt alarmeret politiet.

På adressen Kystvej 52 blev såvel Maria Hirse, som hendes daværende kæreste, et 46-årigt Bandidos-prøvemedlem, anholdt og ført væk til afhøring.

Af ukendte årsager gjorde Nordsjællands Politi sig meget store anstrengelser for at skjule identiteten på de to anholdte overfor offentligheden, bla. blev navnene på postkasset kradset ud af betjentene på stedet – en udvidet service som normalt ikke ydes overfor anholdte.

Dagen efter anholdelsen kunne Netavisen Gribskov dog afsløre at den anholdte kvinde på adressen var Maria Hirse.

(Foto: Allan Andersen)

Maria Hirse skal nu forsvare sig mod politiets anklager mod hende, det sker i Retten i Helsingør i dag, onsdag, kl. 09.15 hvor sagen starter og drejer sig om tyveri, hæleri, og ulovlig våbenbesiddelse.

Maria Hirse er ikke alene i retten. En 46-årig mand og en 24-årig kvinde er også tiltalt i sagen. De er begge omfattet af navneforbud og nægter sig begge skyldige.

Mere præcist er hun tiltalt for hæleri ved i perioden 4. juli til 15. juli 2017 at have modtaget en lang række værdigenstande, som alle var stjålet ved indbrud i nogle feriehuse.

Dernæst er hun tiltalt for et tyveriforsøg hvor hun, ifølge anklageskriftet, sammen med en veninde trængte ind i en hestestald klokken 22.53 om aftenen 31. juli 2017. Her blev de to kvinder dog overrasket af gårdejeren, en netop pensioneret politimand, som foretog en civil anholdelse af de to kvinder og tilkaldte politiet.

Maria Hirse er også tiltalt for overtrædelse af våbenbekendtgørelsen ved at have været i besiddelse af et knojern.

Politiet arbejdede hele dagen på stedet, hvor der udover de mange stjålne genstande også blev sikret spor til den videre sagsbehandling. (Foto: Allan Andersen)
Giv din mening til kende: