Maskerede unge med slagvåben jagtet af politiet

Politiet lukkede et større område omkring Kongensgave af med patruljevognene, bla. blev hundene sendt afsted ind over boldbanerne og de grønne områder. (Foto: Allan Andersen)

HELSINGE: Torsdag aften blev der slået alarm til Nordsjællands Politi, idet et vidne havde set maskerede unge, muligvis bevæbnet med slagvåben, som rendte rundt i Helsinge.

Det var torsdag aften kl. 21.38 at Nordsjællands Politi fik en anmeldelse fra en borger i Helsinge, som havde set ialt ni unge mænd, alle maskerede, rende rundt i gaderne og ifølge anmelderen havde gruppen muligvis et eller flere bat med sig.

Nordsjællands Politi sendte adskillige patruljer til området, hvor en gruppe unge mænd sås løbe hastigt fra stedet via en sti ved Kongesgavevej. En enkelt 19-årig mand blev kort efter antruffet af en patrulje, og han fortalte, at han blot var ude på en aftentur.

Der blev ikke indgivet yderligere anmeldelser fra Helsinge i løbet af aftenen, og Nordsjællands Politi nedtrappede derfor tilstedeværelsen i Helsinge kort før midnat.

Murren i bandemiljøet
Efter bandekrigen mellem Bandidos og Gremium – sidstnævnte med støtte fra daværende Local Brotherhood – i 2017 har der været nogenlunde stille på bandefronten indtil sidst på året 2019.

Her poppede en gruppe af unge bandefolk, nogle endda meget unge, op i området Helsinge, Græsted og Gilleleje. Primært er det dog i Helsinge og Gilleleje at den nye bandegruppering sætter sit aftryk under navnet Crips, som ifølge flere kilder skal have en relation til bandemiljøet i Høje Tåstrup hvor netop Crips – i den danske version – bla. står bag voldelige overfald.

Den danske gruppering har tilsyneladende intet kontakt til den originale gadebande Crips i Californien, etableret i 1971, og hvad den amerikanske gadebande siger til brugen af deres navn i danmark er ukendt.

I marts 2020 blev en mand overfaldet på en p-plads i Høje Tåstrup af bandefolk fra Crips, vel at mærke grupperingen fra Høje Tåstrup, og her udsat for slag og spark inden han til sidst fik et dybt knivstik i nakken. I Juni måned oplyste København Vestegns Politi at man nu havde anholdt og sigtet ialt fem personer fra Crips for det som betegnes som et drabsforsøg.

Skud afgivet i Helsinge
Tilbage i april måned 2020 arbejdede politiet intenst efter et sammenstød i området ved Helsinge Station og omkring Banekiosken.

Dengang var politiet ikke meget for at oplyse noget om politiets arbejde på stedet, men ifølge kilder skete afspærringen som en direkte følge af et sammenstød mellem kriminelle, hvor der blev affyret mindst et skud på stedet.

Læs mere her: Kriminelle stødte sammen ved Helsinge Station

Politiets køretøjer kørte rundt i hele området, dog uden at finde frem til gruppen af maskerede unge. (Foto: Allan Andersen)

Leave a Reply