Mekaniker efter syn af Gunners bil: Den havde ikke engang viskere

Rikke Hansen foran sin ægtemands onkels bil, som han blev snydt til at betale små 200.000 kroner for. Bilen er stort set intet værd, fortæller en mekaniker, der har haft bilen til gennemsyn. Tekst: David Abildgaard. Foto: Privat.

HELSINGE: 75-årig pensionist Gunner Lerches mekaniker har ikke mange trøstende ord at sige til den bil, Gunnar kom til at købe for ca. 175.000 kroner over salgsprisen. Bilen er i så dårlig stand, at den aldrig ville komme gennem syn. Selv ikke vinduesviskere var bilen udstyret med, da den blev leveret.

Da 75-årige Gunner Lerche for første gang forsøgte at tænde viskeren på den bil, som han ved en fejl var kommet til at betale næsten 200.000 kroner for og som blot er 20.000,- værd, vidste han, at noget var helt galt. Vinduesviskerne manglede.

RELATERET LÆSNING: Lokal bilforhandler meldt til politiet: Stjal 175.000 kroner fra kunde

Og det er langt fra det eneste, som Gunners faste mekaniker i Græsted har måtte fikse. Han fik den 14 år gamle Chevrolet Tacuma 2,0 fra 2005 til gennemsyn og fandt en lang liste af fejl, som nu er blevet udbedret.

– Den er generelt i en dårlig stand og der er ikke gjort meget ved den på nogen måde, indleder Christian Larsen fra Filuca Autoteknik i Græsted og begynder at remse op.

– Nogen har for det første skåret den ene udstødningspotte af og svejset et rør i. Der var gået en styrekugle på det ene forhjul og begge stabilisatorarme sidder og klaprer. Der var også hul i udstødningen, så den kan ikke synes, som den står, forklarer han og fortsætter.

– Bilen kunne ikke engang starte, så det måtte jeg ud og hjælpe Gunner med. Det er helt galt, svarer han og oplyser, at der er blevet udført reparationer for cirka 7000 kroner.

På spørgsmålet om, hvorvidt bilen er 200.000 kroner værd, bryder Christian Larsen ud i latter.

– Absolut ikke, det er jo næsten nyprisen.

Giv din mening til kende: