Møllebakken i fare: Entreprenør går konkurs

Det er gået stærkt med opførelsen af Møllebakken. Nu er entreprenøren bag gået konkurs. Fotoet her er fra oktober. Tekst: David Abildgaard. Foto: David Abildgaard/arkiv.

HELSINGE: Der har været travlt omkring Møllebakken i Helsinge, hvor stilladser og byggematerialer er taget væk fra pladsen. Det kan skyldes en netop offentliggjort konkurs af entreprenørvirksomheden B. Nygaard Sørensen A/S, der blandt andet står for at opføre Møllebakken. Artiklen er opdateret med udtalelser fra bygherre.


B. Nygaard Sørensen A/S har store projekter flere steder i landet, og er netop i dag, fredag, blevet begæret konkurs.

Netavisen har forsøgt at indhente en kommentar fra Boligselskabet Nordsjælland, der står som bygherre for Møllebakken. Vi vil gerne vide, hvordan konkursen påvirker Møllebakkens fremtid.

Artiklen opdateres…

OPDATERET KL. 13.01:

Møllebakken bliver færdigbygget
Det er lykkedes at indhente en kommentar fra adm. direktør i Boligkontoret Danmark, Michael Demsitz, som understreger at byggeriet ikke er i fare for at blive nedlagt. Der er dog en fare for, at det kan forsinkes.

Hej Michael. Jeg kan se, at entreprenøren bag Møllebakken netop er gået konkurs. Hvad betyder det for Møllebakken?

– Det er vi ved at undersøge. Det er lidt tidligt at sige, og vi arbejder på døgndrift i at få sagen til at gå videre. Der er også et juridisk aspekt i og med, at det er et konkursbo. Så vi er ved at lave en plan for det videre forløb. Men det er kun få timer siden, at vi fik meddelelsen.

Så konkursen kom bag på jer?

– Det kom ikke som sådan bag på os, men vi havde håbet at han kunne klare skærene.

Hvad skal der til for at færdigbygge Møllebakken?

– Der er leveret ca. 82% af sagen, og i sådan en møgsituation er eneste lyspunkt, at vi er meget langt med sagen, og derfor er det noget nemmere at kalkulere rest-prisen.

Så det bliver færdigbygget?

– Du kan tro, at det bliver færdigbygget. Men det er klart, at der kommer nogle økonomiske konsekvenser, som vi ikke kan overskue lige nu.

Kan det betyde en højere husleje?

– Det kan ikke betyde højere husleje, for der er et rammebeløb.

Hvad med dem, der er skrevet op til en bolig. Hvad kan de forvente med hensyn til tidsplanen?

– Lige så snart vi har check på, hvornår det er færdigt, så bliver alle orienteret. Vi har jo cirka 1000 opskrevne til byggeriet, og de får alle sammen informationer, så snart vi ved noget mere.

Leave a Reply