MUSIK-FOREDRAG: ‘Messias’ på programmet i Luthersk Mission

Tidligere domorganist Finn Evald tager 'Messias' under kyndig behandling. Tekst: David Abildgaard/pressemeddelelse. Foto: Presse.
GILLELEJE: Tidligere domorganist ved Roskilde Domkirke, Finn Evald, lukker ved en foredragsaften i Gilleleje op for et klassisk storværk: G.F. Händels oratorium “Messias”. Alle velkomne, gratis adgang.

Det sker fredag den 27. november kl. 19 i Luthersk Missions hus på Vesterbrogade 22. Der er gratis adgang for alle interesserede.

“Og det fremhæves, at der er gode og vide rammer til alle, også med tanke på de særlige afstandsregler i coronatiden”, lyder det fra de frivillige i en udsendt pressemeddelelse.

Aftenen har fokus på G.F. Händels oratorium “Messias”, som har vundet stor udbredelse rundt om i verden.

“Når det opføres rundt om i de større kirker i Danmark i julemåneden, trækker det med sikkerhed fulde huse. I virkeligheden er værket mere end et stykke julemusik, fordi det forsøger at give et større og mere dækkende billede af figuren, Messias. Værket billedliggør eller udfolder hele frelseshistorien, som den kendes fra Bibelen og kirken”, forklarer de frivillige i pressemeddelelsen og oplyser, at “Messias” blev skrevet på blot tre uger og efter at Händel havde haft en længere depressiv periode i sit liv.

“Han var ligesom “løbet tør”, uden at skrive et eneste værk. Da han modtog ’tekstforlægget’, blev han til egen overraskelse så inspireret, at han nærmest ikke havde tid til de daglige måltider, men måtte hengive sig til at skrive sine musikalske idéer ned”.

Ved foredraget vil Finn Evald fortælle om baggrunden for værket, men også spille dele af det. Han vil forsøge at demonstrere, hvordan Händel behandler tekstindholdet, så der opstår enhed mellem teksten og det musikalske udtryk.

Er du nysgerrig på musikken, så kan du roligt sætte en kop kaffe over og lytte et par timer til mesterværket herunder, opført live af Sydney Philharmonia Choirs i Sydneys Opera House:

Leave a Reply