Mutter har altid ret: Mand slukkede ildløs i hus

Manden blev sendt afsted i kulden og mørket, da hans hustru kunne lugte noget - det skulle vise sig at være en rigtig god idé. (Foto/Tekst: Allan Andersen)

RÅGELEJE: Sent torsdag aften gik der ild i en boksmadras i et sommerhus på Grusbakke-åsen, beboerne fik smidt madrassen udenfor og slukket ilden – men uheldigvis var den ikke helt slukket….

Omkring kl. 23.45 blev en 40-årig mandlig beboer på Stokkebrohus sendt ud i aftenkulden af sin hustru, idet hun bestemt mente at kunne lugte noget der brændte et eller andet sted – og det reddede sommerhuset med den famøse boksmadras fra en alvorlig brand.

I første omgang kunne den 40-årige mand ikke finde eller se noget, en anden nabo havde også bemærket røglugten og nu gik den vilde jagt på at finde kilden til den kraftige lugt rundt i kvarteret. Den 40-årige mand gik over til nabovejen, Grusbakke-åsen, hvor der absolut intet var at se og alt åndede fred og ro – udover hørmen af noget som brændte.

-Lige pludselig lyder der nærmest et knald, og fra terrassen på sommerhuset står flammerne 10-12 meter direkte op i luften fra en boksmadras som lå ude på terassen, højst en halv til en hel meter fra huset, fortæller den 40-årige mand til Netavisen Gribskov dagen derpå.

Ilden fortsætter med stor kraft og udvikler samtidig en kraftig sort røg som også nærer ilden som hurtigt får fat i nogle småbuske ved terrassen samt selve træværket på terrassen – og dermed stor risiko for at der også går ild i selve huset.

-Jeg vidste ikke om der var nogen hjemme i huset, og med den kraft ilden havde på…..så gik det hele bare stærkt med at få ringet til 1-1-2, og samtidig hamre på døre og vinduer for at få vækket beboerne hvis de var hjemme, fortæller den 40-årige mand om den dramatiske oplevelse.

Ingen af de personer som løb til brandstedet kendte til at der havde været ild i boksmadrassen tidligere på aftenen, men netop det var årsagen til at beboerne ikke selv var hjemme idet de var taget på skadestuen efterfølgende, da de var blevet utilpas.

To af den 40-årige mands naboer kom løbende til stedet, og den ene havde medbragt en pulverslukker som straks blev sat ind mod branden som var i fuld gang med at sprede sig på træterrassen, heldigvis gjorde pulverslukkeren det den skulle og fik effektivt slukket ilden ned.

Brandvæsnet kunne derfor nøjes med at efterslukke ilden, og få effektivt kvalt de sidste gløder i den famøse boksmadras, som blev væltet ud på græsset og efterslukket med en højtryksslange.

Den famøse madras kunne have futtet huset af, men heldigvis var beboere i området vågne og reagerede på lugten af ‘noget’. (Foto: Allan Andersen)
Giv din mening til kende: