Bilen blev totalskadet allerede ved kollisionen med træerne, og branden der opstod bagefter gjorde det ikke bedre. (Foto/Video/Tekst: Allan Andersen)

VEJBY: Søndag eftermiddag kørte en bilist galt i en Toyota Corolla på Farvergårdsvej, og knap en halv time efter måtte brandvæsnet ud og slukke en brand som var opstået i bilen efterfølgende. Bilens ejer kan ikke lige forklare hvem der har kørt i bilen.

Nordsjællands Politi fik søndag eftermiddag kl. 12.54 et alarmopkald om en soloulykke på Farvergårdsvej, her var en Toyota Corolla strøget af vejen ved at køre over i modsatte vognbane, ind over marken på en strækning på mellem 50 og 75 meter og sluttede turen med at knalde ind i en række grantræer til ejendommen i nr. 19.

Bilens fører flygtede fra stedet, og omkring kl. 13.20 blev der slået alarm til brandmandskabet i Helsinge idet bilen nu var brudt i brand. Branden var tilsyneladende opstået som en følge af de skader bilen havde fået ved påkørslen af træerne, inden brandbilerne nåede frem til stedet var bilen overtændt i motorrum og i førerkabinen.

Det stod hurtigt klart at der ikke var tale om et brugsstjålet køretøj, og politiet forsøgte at få kontakt til bilens ejer mens der blev arbejdet på uheldsstedet.

Ilden havde også fået fat i en række af de store grantræer omkring bilen, men det lykkedes for brandfolkene at få slået ilden ned og den nåede ikke at brede sig yderligere.

Bilen blev klippet op
Det eneste på bilen som ikke var brændt, var bagagerummet som af naturlige årsager ikke lige kunne åbnes – det problem klarede brandfolkene med brug af frigørelsesværktøjet som både vred og klippede bagklappen i stykker.

Herefter ransagede betjentene bagagerummet, som dog næppe indeholdt noget der kunne pege direkte på bilens fører.

Bilejer: Ved ikke hvem der kørte
Mens politipatruljen fortsat befandt sig på uheldsstedet kom den registrerede ejer af bilen til stede, det bragte dog ikke sagen nærmere en opklaring idet ejeren ikke helt kunne huske hvem der kørte bilen.

Nordsjællands Politi skal nu have en nærmere samtale med bilejeren, så man kan komme tættere på identiteten af bilens fører og sikre sig at han eller hun ikke er kommet noget til.