Nationalparken klar med konkurrence: Vis os dit yndlingssted

Stemningen var høj, da nationalparken forrige sommer blev indviet. Nu bliver 2-årsdagen fejret med en fotokonkurrence. Tekst: David Abildgaard/pressemeddelelse. Foto: Arkiv/Allan Andersen.

GRIBSKOV: I anledningen af Nationalpark Kongernes Nordsjællands kommende toårs fødselsdag den 29. maj holder parken en fotokonkurrence med fokus på den flotte natur i Nationalparkens område.

Tisvilde Hegn, Melby Overdrev, Esrum Sø, Arresø og Arrenæs, Gribskov og Store Dyrehave: Noget af Danmarks smukkeste natur er placeret i Nationalpark Kongernes Nordsjælland, som også strækker sig rundt i Gribskov Kommune.

Nationalparken rummer samtidig en betydningsfuld historisk fortælling fra tiden med kirke og kongemagt. Det kan ses i de mange slotte og slotsruiner, i Esrum Kloster, på parforcejagtvejene i Store Dyrehave og Gribskov samt blandt de historiske industrimiljøer omkring Frederiksværk og Hellebæk.

Men hvad er egentlig dit favoritsted?

Nationalparken opfordrer alle interesserede til at deltage i fotokonkurrencen “#Kongesteder” ved at indsende deres bedste billede fra nationalparken.

– Vi vil gerne give alle mulighed for at vise deres yndlingssted i nationalparken, og jeg glæder mig personligt til at se og opdage endnu flere sider af nationalparken igennem de lokale og besøgendes fotos, fortæller Carl Bruun, bestyrelsesformand for Nationalpark Kongernes Nordsjælland.

Sådan deltager du
Man deltager i konkurrencen på nationalparkens hjemmeside. Her er det samtidig muligt at læse mere om konkurrencen og konkurrencebetingelserne.

Konkurrencen løber fra fredag den 29. maj til søndag den 7. juni. De bedste fotos udvælges af en intern dommerkomité og præmieres med gavekort, blandt andet kan man vinde et gavekort på 800 kr. til et valgfrit museum eller besøgssted i nationalparken. Der er også et gavekort på 500 kr. til Eventyrsport i Hillerød, et gavekort på 300 kr. til Møllecafeen på Esrum Kloster og dertil er der doneret 10 flasker most fra Kagerup Most til en værdi af 200 kr.

Vinderbillederne vil blive brugt på nationalparkens hjemmeside, i foldere og til udstillinger.

Skriv din kommentar her: