Seneste nyheder:

TV Nordkysten

Powered by Vejreti.com

Naturvejleder vil lære børn at finde mad i naturen

Foto: Tobias Markussen/udlånt Naturstyrelsen.

GRIBSKOV: Kommunen har inviteret skole- og institutionsbørn til en dag med fokus på naturen som kostkammer. Tilbuddet er målrettet institutioner, der gerne vil tage børnene en tur i skoven med en rigtig naturvejleder, der ved lidt af hvert om, hvad man kan spise fra skovbunden.

Modsat hvad mange børn måske tror, så er mad altså ikke noget, der bliver produceret og dyrket i det lokale supermarked. Og endnu færre børn er formentlig klar over, at det er muligt at finde rigtig meget lækker mad i naturen.

Det vil naturvejleder i Gribskov Kommune, Michael Sonniks, gerne lave om på. Han har de sidste par år gennemgået et kursusforløb om ’Vild Mad’, udviklet i et samarbejde mellem Naturvejlederforeningen og ’MAD’ (udtales på engelsk), som er udsprunget af den verdensberømte danske restaurant NOMA.

Først kuld, som får et guidet indblik i skovbundens lækkerier med efterfølgende tilberedning af fangsten over åben ild bliver børnene i 4. klasse på Søborg Privatskole, der onsdag den 20. september kigger forbi Gantekrogsøen ved Mårum i den nordlige ende af Gribskov.

Senere er planen at udrulle tilbuddet til flere skoler og institutioner.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Seneste nyheder:

Tip os!