Ni medaljer til Tisvilde Hegn Orienteringsklub

Tekst: David Abildgaard/pressemeddelelse. Foto: Arkiv/Tisvilde Hegn OK.
O-LØB: Tisvilde Hegn Orienteringsklub kan stadig. Søndag hentede klubben hele ni medaljer ved danmarksmesterskaberne i orienteringsløb på ultralang bane i Sorø Sønderskov.

Agnes Nørgaard Kracht. Foto: Presse.

I den prestigefyldte eliteklasse for kvinder over 21 blev det til sølv for fødselaren Agnes Nørgaard Kracht. Hun kæmpede sig gennem en bane præget af tøsne og blæst på samlet 16,8 km og med 40 poster. Agnes løb i tiden 1 time og 27 minutter, omkring 4 minutter langsommere end vinderen, men over 10 minutter hurtigere end tredjepladsen. Placeringen er ekstra flot, fordi det kun er andet år, at Agnes løber i D21-klassen.

Ultralang er orienteringssportens længste distance, og længden afhænger af, hvilken aldersklasse man løber i. Den længste bane havde herrerne over 21 år, der løb 26,4 km i det kuperede terræn.

“Det var en fin og hurtig skov at løbe i, men slud og regn gjorde, at mange løbere blev kolde og fik en lidt svær start. Alligevel lykkedes det også de øvrige løbere fra Tisvilde Hegn Orienteringsløb at gøre det godt på søndagens ultralange etape”, lyder det fra klubben i en udsendt pressemeddelelse.

Medalje-regn
Der var guldmedaljer til Jesper David Jensen i klassen H45 og til Henrik Markvardsen i H55. Sølvmedaljer blev det til for Erin Nielsen i D40, Rasmus Nielsen i H45, Thomas Greve Jensen i H50 og Tim Falck Weber i H55. Endelig var der bronze til Bente Madsen i D60 og Leif E. Larsen i H65.

På grund af coronasituationen kunne stævnet ikke afvikles som normalt. Det betød, at der var færre løbere i skoven ad gangen, og at der ikke var nogen stævneplads. Løberne ankom til løbet, løb deres bane og tog hjem igen og kunne derefter følge med i liveresultater på nettet.

Leave a Reply