Nordkystfortællerne inviterer til haveparty med historiefortælling

Norkystfortællerne. Fra venstre: Karl Erik Frederiksen, Ann Mari Uewald, Ibrahima Diallo, Beate Richter, Simin Simonsen, Lisbeth Lund og Simon Simonsen. Foto: Presse/arkiv

GRIBSKOV: Nordkystfortællerne indbyder til ‘4xStorytellingGardenparty’ hjemme i fortællernes egne haver. Det bliver dage med historier fra øst og vest, fortalt af rigtige historiefortællere.

Du husker måske barndommens fortællinger, hvor du med store øjne lyttede på en dygtig historiefortæller skabe en verden blot med ord; historier som med alderen mistede den helt særlige magi? Kom og få lidt af oplevelsen tilbage, når de nordsjællandske historiefortællere indbyder til eventyr i deres haver.

Nordkystfortællerne, en af Skandinaviens ældste sammenslutninger for udøvere af den mundtlige fortælletradition og -kunst, har fire medlemmer, som åbner deres haver for publikum, hvor både voksne og børn kan høre historier fortalt af værterne samt andre medlemmer af fortællergruppen.

Nordkystfortællerne kalder tilbuddet for ‘StorytellingGardenparties’. Der lægges ud søndag 12. juli 16 hos et af de medlemmer, som sjældent har haft tid til at optræde med historiefortælling ved Nordkystfortællernes arrangementer.

En dag med Kurt Flemming

Kurt Flemming. Foto: Presse

I mere end 23 år har Kurt Flemming været Bakkens Pjerrot. Nu er den hvide sminke tørret af, og Kurt har fået tid til at hellige sig sine historier, hvoraf nogle selvfølgelig knytter sig til hans liv som tryllekunstner og Pjerrot.

“Han bor ”langt ude på landet” for enden af en lang markvej – på Bremerlandsgård, Vibelandsvej 8 ved Valby, hvor han har anlagt en have med mange finurligheder. Her kan publikum også høre en anden trykkekunstner, Lasse Lundstrøm, der også er kendt som børnebogsforfatter. Desuden medvirker eventyrfortælleren Beate Richter, der også har oversat og fået udgivet flere bøger med europæiske folkeeventyr”, oplyser Nordkystfortællerne i en udsendt pressemeddelelse.

De øvrige StorytellingGardenparties holdes på torsdags aftener klokken 19-21.

Tidligere redaktør på slap line
Torsdag 16. juli er det formanden for Nordkystfortællerne, Karl Erik Frederiksen, som åbner haven til Kunerts Hus, Kunertsvej 5 i Tisvilde, hvor maleren Ove Kunert boede fra 1918 til sin død i 1975.

Karl Erik Frederiksen. Foto: Presse.

Karl Erik Frederiksen er kendt af mange som tidligere redaktør for Frederiksborg Amts Avis, en gerning han stoppede med tidligere i år. Det giver ham tid til at finpudse og improvisere folkelige overleveringer, sagn og vandrehistorier fra hele Norden.

De andre medvirkende denne aften er fortælleren og digteren Ann Mari Urwald samt Kurt Flemming.

Torsdag 23. juli foregår det hos Ann Mari Urwald, der bor Revlingebakken 22,Tinkerup ved Gilleleje, i et selvbyggerhus fra udstykningens barndom i 1950érne. Hvad der før var åbent agerland er nu en lille lund med flere fortællekroge. Her kan man høre Ann Mari Urwald fortælle historier fra hele verden krydret med både sang og dansetrin. De andre medvirkende er Jürgen Andresen og Simon Simonsen.

Sommerens sidste haveparty, torsdag 30. juli, holdes i haven til guldaldermaleren P.C. Skovgaards barndomshjem Stationsvej 16B i Vejby, hvor historiefortælleren Simon Simonsen i dag bor. Han fortæller ofte egne historier med sig selv i en af rollerne.  Aftenens andre fortællere er Lasse Lundstrøm og Karl Erik Frederiksen.

Salg af støttebeviser
Et af formålene med havefesterne er at samle penge ind til den årlige fortællefestival WOODstories, som Nordkystfortællerne har holdt fire år i træk. Den blev aflyst i år på grund af både manglende sponsorer og corona-restriktioner.

For at puste liv i foreningen er der kun adgang til havefesterne, hvis publikum køber støttebeviser til fordel for WOODstories 2021.

“Et støttebevis, der giver adgang til ét havearrangement, koster 75 kroner inklusiv et glas vin eller en forfriskning. Hvis man køber støttebevis til tre arrangementer, i alt 225 kroner, får man den fjerde havefest med gratis. Der er under alle omstændigheder fri entré for børn”, skriver foreningen.

Tilmelding og bestilling af støttebeviser kan ske på mail havefest@nordkystfportaellerne.dk. Der kan læses mere om arrangementerne på hjemmesiden www.nordkystfortaellerne.dk.

Leave a Reply