Nordsjælland Håndbold dominerer i sidste hjemmebanekamp

Carl-Emil Haunstrup fra Team Helsinge Håndbold scorede 4 mål fra fløjen. Foto: Jan F. Stephan/presse.
HÅNDBOLD: Sidste hjemmekamp i år blev et lokalopgør mod HØJ Elite, som ikke fik mange ben til jorden.

Kampreferat: Kirsten Hebo, Nordsjælland Håndbold. Redigeret af David Abildgaard.

NH-spillerne havde inden kampen specielt fokus på Bo Spellerberg (HØJ’s topscorer med 5 mål – 3 på straffe) og Marcus Stroustrup (3), som står for mange af HØJ’s mål om som holdet har bygget sit spil op omkring.

NH kom flyvende fra start, og inden der var spillet 10 minutter førte hjemmeholdet 5-1. Der skulle gå hele 10 minutter inden HØJ fik reduceret på et straffe til 5-2. NH fortsatte med et stærkt forsvarsspil og kom HØJ endelig igennem var sidste skanse – Frederik Andersson – igen storspillende i målet. I de første 10 minutter havde han 7 redninger ud af 8 forsøg fra HØJ!

Mathias Møller førte an
Det var især Mathias Møller der første an i scoringerne – hvilket også var tilfældet da NH og HØJ mødtes i den første kamp (11 rene kasser) og det kunne have blevet til mere end de 8 mål, som han scorede i 1. halvleg, hvis ikke han var blevet ureglementeret nedlagt i det første angreb i anden halvleg.

40 sekunder inde i halvlegen blev han nedlagt og fik næseblod. Tacklingen gav mærkværdigvis kun 2 minutters udvisning, og cheftræner Simon Dahl valgte at skåne Mathias Møller resten af kampen – men 1. halvleg alene gav han hæderen Man of the Match!

Det skal tilføjes, at Mathias Møllers scoringsprocent var 100.

Ren opvisning
I det hele taget var det ren opvisning fra NH’s spillere både i angreb og forsvar – ærgerligt, at de trofaste fans ikke fik den oplevelse med. NH kunne gå til en velfortjent pause med en føring på 10 mål: 18-8.

Kampen blev et gensyn med den skadelidte Nichlas Hald, som da også fik scoret et enkelt mål, ligesom Benjamin Jørgensen også er tilbage. Dejligt at de skadede spillere er ved at være kampklare. NH har dog fortsat Nicolas Lundbye på skadeslisten.

13 måls forspring
2. halvleg fortsatte i samme spor som 1. halvleg idet NH efter blot 10 minutter havde bragt sig foran med hele 13 mål.

Spørgsmål var nu, om NH kunne holde dampen oppe med så stor en føring. Det viste sig, at denne kompakte føring holdt resten af kampen. Det til trods, at NH bragte alle de unge talenter i spil i det sidste kvarter. Hele truppen kom i spil og dejligt at se, at de helt unge talenter greb chancen, hvilket også kan ses på fordeling af målscoringerne.

HØJ kunne slet ikke få deres angrebsspil til at lykkedes og de to spillere Bo Spellerberg og Marcus Stroustrup – som NH op til kampen havde fokuseret på – fik ikke deres spil til at lykkedes. Til stor fortjeneste af NH forsvaret, der var bare lukket af – de to spillere nettede kun 5 rene mål til sammen.

Dagens kamp var den sidste på hjemmebane, og den bragte NH tilbage på 1. pladsen i 1. division.

Nu mangler to kampe på udebane inden juleferien: Lørdag 19. december kl. 15 mod Skovbakken og tirsdag 22. december mod TM Tønder.

Spillere og ledere og ikke mindst det trofaste publikum ønskes en glædelig jul og et godt nytår og på gensyn i 2021 til forhåbentlig nogle spændende kampe med tilskuere.

Kampfakta
Nordsjælland Håndbold-HØJ 32-19 (18-8).

Målscorere: Mathias Møller 8, Carl-Emil Haunstrup 4, Tobias Jørgensen og Matias Campbell hver 3, Kasper Kisum 2, Benjamin Jørgensen, Andreas Nielsen, Nichlas Hald, Thomas Kjærsgaard og Tobias Rasmussen hver 1.

Udvisninger: HØJ Elite 4

Straffe: 4 til NH og 3 til HØJ Elite.

Man of the match: Mathias Møller.

Tilskuere: Coronalukket for tilskuere i Royal Stage 16. december 2020.

Leave a Reply