Nordsjælland Håndbold taber knebent på hjemmebane

Med 67 mål viste angrebene deres styrke. Hér Mathias Møller, som blev NH-topscorer med 10 ud af de 33 mål. (Foto: Jan F. Stephan/pressefoto).
HÅNDBOLD: Det blev til sæsonens første nederlag, da Nordsjælland Håndbold i weekenden tog imod Skive. Det blev dog en tæt og målrig affære.

Tekst: Erling Madsen, Nordsjælland Håndbold. Redigering, David Abildgaard.

»Det bliver vildt, voldsomt, nervepirrende og sjovt – og vi glæder os helt vild til der bliver fløjtet op!«

Sådan skrev cheftræner Simon Dahl i Kampavisen før kampstart. Det blev ganske korrekt nervepirrende, men nok knapt så sjovt, da NH efter 9 kampe i stribe med sejre tabte til rækkens nummer 2: Skive fH, som dermed overtager 1. pladsen.

Med 67 mål var der tempo og underholdning til tilskuerne, så angrebet fungerede fint. Det svage punkt hos Nordsjælland Håndbold var midterforsvaret og så fik jyderne med de hurtige opløb flere mål på dén konto, ligesom NH’s 7-mod-6 gav flere scoringer i tomt mål.

Skive lavede også flere mål på sjældenheden i moderne håndbold: Hopskud.

Fighterviljen var der
Det er da fremragende, at Mathias Møller scorer 10 gange og dejligt at se, at Andreas Nielsen med 5 mål har genfundet evnen til at score på stregen. Marcus Holmén laverede også mange gode redninger i målet.

Tilskuerne kunne glæde sig over en stor figthervilje fra de nordsjællandske spillere. Hele tre gange så det sort ud, eksempelvis da der var 2 minutter igen af 1. halvleg og Skive gik fra 17-16 til 20-16 – inden Matias Campbell nåede at reducere til 17-20, inden slutsignalet for første halvleg havde lydt.

Bagud med tre mål betød en 2. halvleg med NH i nærmest konstant presspil, som efter 5 minutter førte til, at Carl-Emil Haunstrup kunne udligne til 22-22. 19 sekunder senere var gæsterne igen foran, men Carl-Emil udlignede også til 24-24 10 minutter inde i 2. halvleg.

Pænt fulgtes holdene ad til 26-26 efter 42 minutter – men på 5 minutter øgede Skive til 30-26.

I andre kampe har NH haft fordelen ved fysisk styrke, så trætte modstandere blev kørt ned de sidste 15 minutter. Men den gik ikke her, for Skive holdt ved.

Det positive er, at NH-spillerne fortsat kæmpede og med en udvisning og rødt kort til en Skivespiller knapt 2 minutter før tid udlignede Mathias Møller til 33-33.

Kamp til sidste fløjt
Men skønt gæsterne var i undertal blev det med 57 sekunder igen 34-33 og der var endda efterfølgende en god mulighed for udligning, ligesom Marcus Holmén reddede kampens sidste skud. Det blev desværre ikke til mere.

Næste hjemmekamp er mod Grindsted GIF Håndbold tirsdag 8. december i Helsingørhallen.

KAMPFAKTA
Nordsjælland Håndbold-Skive fH 33-34 (17-20).

Målscorere: Mathias Møller 10, Tobias Jørgensen 6, Andres Nielsen 5, Carl-Emil Haunstrup 4, Jeppe Cieslak 2 (heraf 1 på straffe), Kasper Kisum og Mikkel Palmer hver 1.

Straffe: 1 til NH og 2 til Skive.

Udvisninger: NH 1, Skive 4.

Man of the Match: Tobias Jørgensen.

Tilskuere: 375 i Royal Stage 27. november 2020.

Tabel: www.haandbold.dk.

Leave a Reply