Nordsjællands Fuglepark klar til ny sæson

Fotos: Jytte Strandberg

Esrum: Efter en lang vinter er Nordsjællands Fuglepark & Zoo nu klar til at tage hul på en ny sæson. Det bliver med en fuglepark endnu større og med flere fugle og dyr end hidtil.

Nordsjællands Fuglepark & Zoo i Esrum er igen klar til at tage imod de tusindvis af gæster, der besøger parken hvert år. Åbningen finder sted lørdag den 2. april kl.10, og parken har brugt vinteren til at forberede en masse nye oplevelser for publikum.

Gulbrystet Tukan
Foto: Genre.

Blandt de helt nye beboere er en længe ønsket mage til en gulbrystede tukan-han, der har siddet alene i lang tid. En tukan hører til i den dyre ende, så derfor blev der sat en indsamling i gang blandt gæsterne for at få råd til hende. Siden er der så gået et stykke tid med at vente på, at der dukkede en passende hun op.

– Men nu er hun her endelig, siger Fugleparkens direktør Frank Friis Nielsen, som håber, at tukanparret vil finde melodien.

– Foreløbig ser det lovende ud. Vi skylder stor tak til vores gæster, der med deres store og små bidrag har gjort det muligt for os at få hende hjem til parken, lyder det fra den diftige fugleelsker i en pressemeddelelse.

Flere dyr
Vinterpausen er bl.a. gået med at renovere og udvide afdelingen for krybdyr og slanger med nye terrarier og nye dyr. Der er også bygget ny stor voliere til den sortbrystede topskade, og der er en ny unge hos kænguruerne, som snart er så stor, at den begynder at stikke hovedet ud af moderens pung.

-Derudover er der masser at glæde sig til i løbet af foråret, siger Frank Friis Nielsen. For nu tillader vejret endelig, at vi kan færdiggøre byggeriet af det nye store udendørs anlæg til skildpadderne.

Der er også fundet plads til en flok surikater, som nok skal sætte ekstra liv i parken, når deres udendørs faciliteter står klar.

Flyveshow
Ligesom de foregående år kan både børn og voksne være med til at fodre de farverige lorier med nektar inde i den store voliere to gange om dagen.

Parkens biolog og papegøjernes flyveleder, Martin Schellerup, har holdt de store araer i form hele vinteren, så de kan brillere for publikum fra sæsonstart. Hvis alt går efter planen, vil flyveshowet så senere blive suppleret med to helt unge lyserøde araer, når de er helt klar til at blive sluppet løs i det fri.

Netop nu er der rig lejlighed til at opleve parringsritualer og yngleadfærd blandt de 250 forskellige arter i voliererne udendørs og i det store tropehus. Derfor er de fleste af parkens 1500 fugle ekstra smukke netop nu, hvor deres fjerdragt bruges til at imponere det modsatte køn.

Fugleparken i Esrum har åbent fra kl.10 til kl.17 hver weekend og på helligdage frem til den 1. juni, hvor parken har åbent hver dag.

B_lyseroede_araer_6A1202
Martin Schellerup med de to lyserøde araer med navnene Chili og Cacao. De er afkom fra parkens ældre par, som flittigt yngler. Fotos: Presse.

H_flyveshow_6A9105

Skriv din kommentar her: