Ny karateklub imponerer til DM

KARATE: Gribskov Karate har trods sin status som nybegynder i klub-regi hurtigt fået skabt et stærkt hold. Det beviste eleverne ved det nyligt afholdte Danmarksmesterskaber i karate.

 

Stævnet blev holdt i Solrød og inkluderede alle stilarter. Og til trods for at Gribskov Karate blot har eksisteret en håndfuld måneder, så havde klubbens medlemmer, hvoraf flere kommer fra Bushi i Helsinge, imponeret til deres første stævne to uger forinden. Her blev de den bedste klub, så det var med et uventet forventningspres, kæmperne gik til måtten under DM.

Gribskov Karate stillede med i alt 17 kæmpere, hvor 16 stillede op i frikamp/kumite. Otte prøvede sig selv af i disciplinen kata, simuleret kamp der bliver bedømt på klassiske karatediscipliner som kontrol, styrke, hastighed, teknik og bevægelse.

Fredag var det det kata for alle over 14 år, og her skulle Søren Thestrup, Chalam Singthong, Sofia Møgelvang og Valdemar Skindersø bevise deres værd. De leverede alle nogle godkendte kataer, dog uden at hente medaljer. Chalam Singthong gik som den eneste videre fra indledende runde og vandt som en bronzemedalje.

En travl lørdag
Dagen efter, lørdag, var Chalam, Valdemar og Sofia igen på, denne gang i kumite. Klubben stillede også med Emilie Eriksen, Mads Mainz Bendtsen, Freja Mainz Bendtsen, Laila Delsouz, Victor Jay, Philip Carlsen og Mikkel Stauning.

Det lykkedes de i alt 10 kæmpere at hente i alt otte bronzemedaljer samt en guldmedalje. Guldmedalje-tager, og en dermed nykåret danmarksmester, er Mikkel Stauning, der kæmpede tre kampe, hvor de to blev vundet i sikker stil, mens guldkampen blev en noget større prøvelse.

Hold-komite
Der findes også hold-karate. Ja… men dog ikke som i karatefilmene. Gribskov Karate deltog med to hold i hold-kumite. Seniorherrerne (Mads, Victor og Philip) mødte dog et meget rutineret hold fra Greve med hele tre landsholdskæmpere. Det blev alligevel en for stor mundfuld, men gjorde det ifølge klubbens formand, Peter Mainz Bendtsen, alle godt, selv om de måtte se sig besejret og endte på en samlet femteplads.

Klubben havde også et hold bestående af kadet-piger (14-15 år) med Emilie og Sofia som deltagere. De kæmpede også godt, og kunne efter et nederlag i semifinalen – også til et Grevehold – få hængt en fortjent bronzemedalje om halsen.

Karate for børn
Karate er for alle aldersgrupper, og søndag inkluderede karate for børn under 14 år. Her deltog Jazmin Krog, Olivia Eriksen, Celia Maitsland Kristensen og Elias Maitsland Kristiensen i kata. Alle kæmpere gik videre fra første runder, og det blev til to medaljekampe, der desværre blev tabt.

De fire katakæmpere stillede også op i kumite sammen med Kimmo Froeshøj og Kevin Aalborg.

“Kimmo, Kevin, Olivia og Jazmin kæmpede alle det bedste de kunne i første kamp, men måtte desværre se sig besejret. Da det kun var Jazmins modstander der gik i finalen, var det kun Jazmin der fik mulighed for at kæmpe sig til bronze, men desværre tabte hun bronzekampen, og måtte nøjes med en femteplads”, forklarer Peter Mainz Bendtsen, som kunne se en klar forbedring over hele linjen – og ikke kun i klubben.

“Stævnet viste tydeligt at konkurrencen i år var blevet hårdere, med mange rigtig gode kæmpere, så der er marginaler, som afgør om kæmperne har vundet eller tabt”, svarer han.

Tvillinger fandt marginalerne
Anderledes godt gik det for tvillingerne Celia og Elias, hvor marginaler, og evnen til at finde det bedste frem og fokusere på opgaven, betød at de begge kunne hænge bronzemedaljer om halsen efter de begge havde kæmpet fire hårde kampe.

Alt i alt var det en god weekend for Gribskov Karate, hvor det endte med 1 guldmedalje og 11 bronzemedaljer. Derudover blev det til syv 5.-pladser, som er pladsen lige uden for medaljerne.

“Gribskov Karate er nu tilbage i træningslokalerne og forbereder sig til næste stævne SKIF Cup, som er den stilart Gribskov Karate dyrker. Efter en fantastisk start for klubben og mange medaljer til de 2 første stævner, har vi opnået indsigt i hvordan vi kan udvikles klubbens talenter endnu mere”, siger formanden.

SKIF Cup afholdes lørdag den 6. november i Lynge idrætsanlæg, Idrætsvej 14, 3540 Lynge. Og der er plads til tilskuere”.

Følgende tog medaljer til DM:

Guld:

Mikkel Stauning, kumite, kadet +70 kg

Bronze:

Chalam Singthong, master, kata
Chalam Singthong, master, kumite
Philip Carlsen, kumite, senior +75kg
Victor Jay, kumite, senior -67 kg
Mads Mainz Bendtsen, kumite, ungsenior +75 kg
Laila Delsouz, kumite, senior +61 kg
Sofia Møgelvang, kumite, kadet -47 kg
Kadet-piger (Emilie og Sofia), kumite, hold
Elias Maitsland Kristensen, kumite, 12 år -45 kg
Celia Maitsland Kristensen, kumite 12 år +44 kg

Herunder kan du opleve et indslag produceret af TV Nordkysten som tidligere i denne uge var på besøg hos Gribskov Karate for at lære mere om klubben og årsagen til, hvorfor der nu er to karateklubber i Helsinge.

Skriv en kommentar

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

TV Nordkysten

Tip os!

Powered by Vejreti.com