Ny sparebeslutning: Vuggestuer og børnehaver skal lukkes i uge 29

Kommunens vuggestue- og børnehavebørn skal fremefter passes hjemme i ferieuge 29. Tekst: David Abildgaard/pressemeddelelse. Foto: Rashed Khan, Pixabay.

GRIBSKOV: Fremover vil alle kommunens vuggestuer og børnehaver, på nær én, være lukket i uge 29 i sommerferien. Kommunens dagplejere skal dog holde åbent. Det har udvalget Børn, Idræt og Familie besluttet.


Det skal være slut med at tage sine børn ned i den lokale børnehave eller vuggestue i uge 29, en beslutning som nu bliver iværksat efter en byrådsbeslutning i forbindelse med budgettet sidste år.

De ekstra lukkedage vil give kommunen en besparelse på knapt 1,2 millioner kroner om året fra 2020 og frem. Politikerne har dog valgt at frede dagplejen, som derfor fortsat vil kunne tilbyde pleje i uge 29, forklarer formanden for børneudvalget.

– Det er en pragmatisk beslutning at lade være med at lukke dagplejen i uge 29. Det giver nemlig ikke nogen besparelse. Det gør det derimod at have lukkeugen i vuggestuer og børnehaver, og det stod et enigt udvalg bag, konstaterer udvalgsformand Natasha Stenbo Enetoft (V) i en kommunal pressemeddelelse.

En enkelt institution holder åbent
Der bliver dog altid en enkelt institution, der holder åbent i tilfælde af, at forældre på ingen måde kan holde ferie sammen med deres børn. Hvilken børnehave der holder åbent vil skifte fra år til år.

Udover lukkeugen i uge 29, har både dagpleje og daginstitutioner følgende lukkedage:

  • De tre hverdage før påske
  • Dagen efter Kristi himmelfartsdag
  • Grundlovsdag
  • Mellem jul og nytår inkl. nytårsaftensdag.
Skriv din kommentar her: