Nye film i biffen: Tre historiske dramaer

GILLELEJE: Biografen i Gilleleje byder denne uge på en række historiske dramaer. Se trailerne her.

Pagten
Filmen ”Pagten” fortæller historien om mødet mellem den unge digter Thorkild Bjørnvig og den aldrende litterære verdensstjerne Karen Blixen. De to indgår en pagt, hvor Blixen vil tage den unge digter under sine vinger til gengæld for, at han udviser hende ufravigelig troskab.

Pagten får store konsekvenser for begges liv, og de drives ud i ekstremerne. Oscar- og Guldpalmevinder Bille August har instrueret, og i rollen som Karen Blixen ses Birthe Neumann. Halv pris for Biografklub Danmark medlemmer.

Persiske lektioner
Under anden verdenskrig i det besatte Frankrig arresteres jøden Gilles af SS-soldater og anbringes i KZ-lejr. Han undgår døden ved at overbevise vagterne om, at han er persisk og ikke jødisk.

Giles bliver nu sat til at undervise lejrens leder i farsi, da denne drømmer om at åbne en restaurant i Iran efter krigen. De to mænd udvikler imidlertid nu et umage venskab, som dog skaber jalousi blandt både fanger og vagter. Men hvor lang tid kan Gilles mon holde på hemmeligheden om at være jøde?

De Gaulle
Allerede fra i dag, 2. august vises den franske film ”De Gaulle” om den legendariske præsident fra 1959-69.

Det bevægende historiske drama udspiller sig i sommeren 1940, hvor De Gaulle er general i hæren, og Frankrig kollapser både politisk og militært under truslen fra nazisterne. Filmen beskriver de hændelser, som gjorde De Gaulle til fransk nationalhelt.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Annonce:

Annonce:

Skriv en kommentar