Nyt frivillig-tilbud: Kom og lær selvforsvar helt gratis

Der bliver kæmpet med både våben og krop. Tekst: David Abildgaard/pressemeddelelse. Foto: Presse.

GRÆSTED: Det kan i sjældne tilfælde være ganske nyttigt at kunne forsvare sig selv, og har du lyst til at lære nogle gode teknikker, så gælder det om at dukke op i den store sal i Græsted Frivilligcenter.

Ju-jitsu er en kampsport, hvor det gælder om at passivisere sin modstander med en blanding af hånd-til-hånd og våben. Stilarten stammer helt tilbage fra tiden med samuraier, og er en lidt mere voldelig udspringer af kampstilen judo.

Nu får du mulighed for at lære nogle af teknikkerne. Det sker fra og med i morgen, onsdag, fra kl. 19-20.30.

Teknikkerne er ofte af teknisk karakter og kræver ikke den store råstyrke. Foto: Presse.

– Vi har tidligere haft burmesisk selvforsvar i Græsted Syd, men ændrer nu vores træningsform til en mere vestlig udgave, som bygger på den traditionelle ju-jitsu, iblandet bando. Vi sigter mod, at alle kan være med, uden forudsætninger og uden at være supermænd. Målet er at give deltagerne nogle teknikker, der gør dem i stand til at forsvare sig, enkelt og effektivt, forklarer en af underviserne, Leif Jaensson.

Det betyder intet, hvad køn eller alder du har. Du skal blot have lysten og energien til at lære noget nyt. Stilarten er også oplagt til kvinder.

– Vores udgangspunkt har været at give kvinder en forståelse af, at styrke og modstandskraft ikke kun er et spørgsmål om muskelmasse, og at viden og teknik kan give tryghed, forklarer Leif, der har allieret sig med den tidligere leder af frivilligcenteret, Jan Most, som også underviser.

Begge har en baggrund i henholdsvis judo, ju-jitsu og burmesisk kampsport, og programmet er sammensat af det bedste fra disse sportsgrene, lover de to trænere.

For yderligere information, kontakt Leif Jaensson på tlf.: 7175 5068.

STED: Den store sal i Græsted Frivilligcenter, Holtvej 2 (Græsted Syd).
TID: Træning foregår onsdage kl. 19 til 20.30.
ENTRE: Deltagelse er gratis.

Leave a Reply