Ophedet stemning til byrådsmøde: Borgere stillede op mod mobilmast

Godt med mennesker var dukket op foran rådhuset for at vise deres utilfredshed. Tekst: David Abildgaard. Foto: Læserfoto/Jan-Helge Larsen.

GRIBSKOV: Flere borgere fra Dronningmølle holdt en mindre demonstration foran rådhuset, ligesom de fyldte godt op i byrådssalen, da der i går aftes var byrådsmøde i rådhuset i Helsinge. Borgerne ønskede en anden placering af en over 40 meter høj mobilmast i Dronningmølle.


Folk måtte stå op, da der i går var byrådsmøde. Det er en sjældenhed. De mange borgere var mødt op for blandt andet at vise deres modstand mod en mobilmast midt i Dronningmølle.

Og der blev gået til politikerne, som både blev spurgt til, om nogen af dem bor i Dronningmølle, og hvad de selv mener med en 42 meter høj mast midt i deres egen by.

Morten Ulrik Jørgensen (G) var en af de politikere der tog ordet. Masten var der ikke meget at gøre ved, lød det. Men der var da et enkelt lyspunkt, mente lokalpolitikeren:

– Nogle gange må man anerkende, at tingene skal falde på plads på et tidspunkt. Det er måske ikke optimalt, men den teknologiske udvikling er med os, for på et tidspunkt bliver de her master overflødige.

Det var dog ringe trøst for de fremmødte, der ikke fik at vide, hvornår masterne i så fald ikke længere ville være nødvendige.

Borgmesteren forklarede kort efter, at ingen af Byrådets politikere bor i Dronningmølle.

En anden borger, Maud Margrethe, tog derefter ordet:

– Havde en af jer boet i byen, var denne her mast ikke blevet placeret, lød det fra borgeren under, hvad der viste sig at være en ekstraordinær lang spørgerunde.

Borgmesteren svarede kort efter:

– Lige nu har vi en bunden opgave at sikre at finde løsninger på mobilmaster, så vi har ikke mulighed for at sige, at der kommer nok noget teknologi om nogle år. Vi er nødt til at handle ud fra hvordan virkeligheden ser ud lige nu, svarede borgmesteren og pegede på, at der også er flere der er glade for, at der er fundet en beslutning.

Foto: Allan Andersen

– Her er der trukket en streg, og sådan må det være. Vi lytter gerne, men beslutningen er taget, understregede han.

En borger var netop flyttet til Dronningmølle og bor tæt på masten.

– Vil de borgere få en garanti om at få bedre dækning. Det kan vi ikke få fra TDC, der oplyser, at dem der bor tæt på ikke får bedre dækning.

– Det kan jeg ikke umiddelbar svare på, men der er ingen tvivl om, at det vil give bedre dækning for mange. At nogle få kan få en ringere dækning er ikke noget, jeg er vidende om, svarede borgmesteren.

Endnu en borger trådte frem foran politikerne:

– Man har en lignende eksempler, for eksempel på amager med forbrændingsanstalten. Her har man lavet en fantastisk skibakke, som har fået enormt meget fokus. Jeg forestillede mig, at man kunne lave et udkigstårn med kig til Sverige og Tegners. Er det noget, man har undersøgt, spurgte borgeren.

Igen var Anders Gerner Frost klar med svar:

– Når man kigger på vores beskedne anlægsbudget har vi hverken tænkt skibakke eller udkigstårn. Men ideen er god. Vi har dog ikke en økonomisk forpligtelse til at gøre sådan noget her, lød det.

Foto: Allan Andersen

Det var ikke svar nok, mente en borger:

– Der var et gods sydpå, som havde rejst sådan et tårn. Der var altid kø, og det var en masse fonde og investorer som havde investeret i det. Så det er noget med at tænke anderledes end I har gjort, konstaterede spørgeren.

Bent Hansen fra Venstre syntes ideen er holdbar.

– Jeg kan bekræfte, at der ikke er undersøgt omkring sådan et tårn. Det er ingen hemmelighed, at vi fra Venstres side gerne vil udfordre placeringen på Lauritz-grunden på baggrund af, at vi har givet en lignende tilladelse til en mast i Tisvilde. Men jeg er enig i, at beslutningen blev truffet 26. november med et demokratisk flertal, hvor Venstre dig ikke var en del af det, slog han fast.

Morten Ulrik Jørgensen kom igen på bane:

– Som jeg kender tårnet ved Næstved, så er det nogle private og fonde, som har rejst det. Var der en lodsejer, som kom med et privat projekt, så må vi forholde os til det. Men det er en lidt anden sag. Og tårne giver også indbliksgener. Men ideen er god nok.

Anders Gerner Frost lod sig ikke slå ud og afsluttede spørgerunden efter en rum tid.

– Tusinde tak for de mange spørgsmål. Jeg er godt klar over, at flere ikke syntes det er verdens bedste beslutning, men jeg kan ikke huske, at vi nogen sinde har sagt ja til en mobilmast, uden det giver anledning til protester.

Leave a Reply