Oversigt: Her kan du fejre Skt Hans Aften

Flere byer i Gribskov inviterer til hyggeligt samvær Skt. Hans Aften. Vi bringer her et par gode forslag til en herlig aften, uanset om du er til rock på stranden, fiskeri i Dronningmølle, eller som på fotoet: Til Skt Hans i den lokale fuglepark. Tekst: David Abildgaard. Foto: Fugleparken Nordsjælland.

Foto: Fugleparken Nordsjælland.

GRIBSKOV: Der bliver rigelig med gode muligheder for at nyde en god Skt. Hans aften med bål, sang og hyggeligt samvær. Flere steder i kommunen er der gjort klar, og alle er velkomne.

Uanset om du bor i Gilleleje, Helsinge, Esrum, Græsted eller et helt femte sted, så bliver der ikke problemer med at finde et bål og hyggeligst selskab i nærheden. De fleste byer inviterer til Skt. Hans Aften, og vi bringer her en buket af mange fine arrangementer rundt om i kommunen.

Artiklen er blevet opdateret med Skt. Hans i Tisvildeleje og flere oplysninger om arrangementet i Helsinge.

Kongernes sælger særlige tapasportioner til to til strandturen Skt. Hans Aften. Foto: Presse.

Tisvilde
Som vanligt kan man nyde hinandens selskab på stranden i Tisvilde. I år er der mulighed for at få noget godt at spise hos Kildegården fra kl. 18 inden turen går til båltænding, sang og tale. Er man lækkersulten kan man også kan vælge at tage forbi Kongernes, der sælger takeaway tapas til bålet med blandt andet hørøget torsk med sommersalat og foie gras terriene med sauterne gele. Der skulle være nok til to, og poserne kan bestilles her.

Billetter til mad inden bål kan bestilles hos Kildegård, Kildegårdsvej 5, 3220 Tisvildeleje, på 4870 7153.

Duoen Richardt og Kofoed spiller traditionen tro Kim Larsen klassikere. Det sker hos Kongernes efter bålet er futtet af. Her vil man også kunne nyde cafeens nye mikrobryggede øl, Kongernes Tisvildeleje, en særlig hybenrig hvedeøl.

Gilleleje
Gilleleje byder på hele to store Skt. Hans arrangementer.

Kulturbroen: Kommunens nok største Skt. Hans fest går til arrangørerne bag koncerten ved Kulturbroen i Gilleleje. Her optræder ingen ringere end Outlandish, der er kendte for indtil flere ørehængere såsom Aisha og Walou.

Koncerten er med entre, 150 kr., dog er børn under 14 år inviteret gratis med. Løjerne starter fra kl. 18, blandt andet med en jazz-venlig opvarmning med kvartetten ‘Boogaloo Brothers’. Outlandish går på kl. 22

Vestranden: Er man til mere hardcore rytmer, så kan man i stedet tage turen til Gillelejes veststrand, hvor der hygges fra kl. 19.

Gilleleje bokseklub står som arrangør, og de har inviteret den tidligere leder af frivilligcenteret i Græsted, Jan Most, som årets båltaler. Jan er kendt af de fleste for sin ildhu og sit store engagement for de svageste i samfundet og selvfølgelig for sine mange år som leder af frivillighedshuset i Græsted.

Efter båltale kommer fem rutinerede herrer og spiller op med en gedigen omgang rock. ‘Gas & Vand’ hedder bandet, som kommer fra Frederikssund og byder på en blanding af kendte danske numre, man kan skråle med på.

Der sælges desuden både mad og drikkevarer.

Bålet tændes kl. 21.15 og ‘Gas og Vand’ optræder kl. 21.30.

Græsted
I Græsted tager man folkeparken i brug. Her bliver grillene tændt op fra kl. 17.30, og der vil være masser af sjove aktiviteter for de små, blandt andet løb, fodbold og snobrød.

Kl. 18.30 er der familieløb med poster, og fra kl. 19 er der gratis kaffe/te/saftevand og kage. Kl. 20 holder byrådsmedlem Bo Jul Nielsen (S) båltalen, og inden bålet står i lys lue, vil der være fællessang.

Ud over gratis kaffe og kage er der mulighed for at købe popcorn samt øl og vand.

Også den lokale fuglepark holder Skt. Hans Aften. Nordsjællands Fuglepark holder længe åbent Sankt Hans Aften, og det lokalkendte Catchwood Steelband optræder fra kl. 19. Det store sankthansbål tændes kl. 20.

Man er mere end velkommen til at tage sin egen madkurv med, og der er masser af borde og bænke rundt om i parken. Der kan desuden købes sandwich, kage, drikkevarer og is.

Arrangementet kræver entre, og du kan læse mere om programmet her: Nordsjællands Fuglepark.

Helsinge
Gadekæret bliver igen i år samlingspunkt for Skt. Hans Aften i Helsinge, hvor det meste af byen er i forvejen gearet op til Helsinge Byfest, der fra på torsdag vil byde på tivoli, festtelte, boder og musikalsk underholdning og meget mere tre dage frem.

Bål og taler starter kl. 22 med båltale af byrådspolitiker Jesper Behrensdorff (C).

Der bliver også fællesang, og forsanger bliver ingen ringere end Johnny Hansen fra ‘Kandis’.

Læs mere om byfesten på arrangørernes hjemmeside: https://www.helsingebyfest.dk.

Dronningmølle
Traditionen tro holder Borgerforeningen i Dronningmølle Skt. Hans ved Lergravsøen. Det er som regel en hyggelig affære, og i år er der besøg af borgmesteren, der holder båltalen.

Eftermiddagen begynder med en fiskekonkurrence fra kl. 17-20, som dog kræver tilmelding til butikken “Vild med dyr” i Dronningmølle og koster 250 kroner. Fiskeriet vil finde sted i byens nye fiskesø, Dronningmølle Fiskesø.

Musikken, et steelband, går i gang ved Lergravsøen fra kl. ca. 20.30 og borgmester Kim Vallentin (V) holder båltale kl. 21.

Ud over det store bål, er der også et mindre et af slagsen til børnene, hvor der kan laves snobrød og varme skumfiduser. Borgerforeningen sælger desuden vin, vand, øl, te og kaffe. Der kan også købes grillmad, sandwiches, kager og mere.

Blistrup
Kirken tages i brug i Blistrup, hvor der inviteres til aftenandagt. Her spiller Connie Trolle og Pia Arentoft Nielsen på henholdsvis kornet og orgel.

Efter andagten er der mulighed for at synge fællessange ude ved Sankt Hans bålet foran kirken.

Her underholdes med lidt festlig og smuk musik såsom: “What a Wonderful World”, “Il Silenzio”, “My Way” og toner fra “My Fair Lady” og “West Side Story”.

Desuden serverer Menighedsrådet kaffe og hjemmebagte boller.

Esrum
Esrum Borgerforening og Grundejerforeningen Rishave Park inviterer til Sankt Hans aften i Esrum fra kl. 21 på engen ved Rishave Park og Klosterparken.

Kl. 21.15 er der båltale ved politiker Trine Egetved-Sørensen fra Det Konservative Folkeparti. Hun er formand for  Børneudvalget og medlem af Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget i Gribskov Kommune.

Kl. 21.30 tændes bålet, og der kan købes øl, sodavand, te og kaffe til rimelige priser.

Alle er velkommen og arrangementet er gratis.

Mårum
Mårum har også tradition for at holde et lokalt arrangement. Det er i år syvende gang i træk, og her starter det hele kl. 18.30 med middag for betalende gæster.

Aftenen er forbeholdt de lokale, så man skal have købt billet i god tid for at komme med. For de betalende er der til gengæld toretters menu, god musik og godt med brænde til bålet.

Aftenen forventes at slutte kl. 24.

Folk i byen opfordres til at kigge forbi efter middagen, hvis man gerne vil være med til båltændingen, også selv om man ikke har været med til spisningen. Bålet tændes kl. 21.30.

Vejby
For andet år i træk er der fredag 23. juni Sankthans-bål ved idrætspladsen i Vejby. Den lokale Idrætsforening lover lige så hyggelig en aften som sidste år, hvor der kom flere hundrede til taler og bålhygge.

Årets båltaler er sognepræst Ulrik Pilemand, der taler ca. 20.15 inden bålet tændes. Som noget nyt uddeles i år også Ildsjæleprisen til en aktiv Vejby-borger.

Pladsen åbner kl.19, og der vil være mulighed for at købe grillpølser, kage, kaffe og andre drikkevarer, ligesom børnene kan hygge sig med at bage snobrød på grillpladsen eller benytte boldbaner og legeredskaber.

Skulle vi have overset en Skt. Hans Aften, så er du velkommen til at kontakte redaktionen på redaktion@netavisengribskov.dk.

Skriv din kommentar her: