Pas på: Mulig falske indsamlere på spil

Indsamlingsnummeret er en yderst velkendt klassiker blandt de udenlandske svindlere. (Arkivfoto: Politi.dk)
GILLELEJE: Søndag eftermiddag ved 13-tiden var en mulig falsk indsamler på spil ved Netto på Vesterbrogade, med et af de klassiske svindelnumre.

Her forsøgte en mand at få forbipasserende borgere til at skrive under på et stykke papir til en indsamling for døve samtidig med, at han viftede med nogle penge. Der den seneste uges tid observeret flere tilfælde med ‘indsamlinger’ hvor udenlandske personer har mast på for at få kontanter og en underskrift rundt om i Gribskov.

Det er dog et klassisk svíndelnummer, hvor der på sedlen er tilføjet nogle underskrifter, samt angivet hvad disse skal have ‘givet i donation’ til projektet, som er set mange gange før under påskud af hjælp til blinde børn eller døv/stumme – særligt den sidste kategori benyttes jævnligt, da ‘indsamlerne’ derfor ikke behøver at tale med folk.

Man kan dog være helt sikker på een ting, og det er at pengene ikke kommer andre til gode end svindlerne.

Manden som optrådte ved Netto beskrives som A; mand, udenlandsk, kraftig af bygning, 30 år, 175 høj, brun i huden med sort hår. Han var iført en hvid t-shirt med ukendt tekst på, sorte jeans og blå træningsjakke.

Oplysninger kan gives til Nordsjællands Politi på 1-1-4

Leave a Reply