Seneste nyheder:

TV Nordkysten

Powered by Vejreti.com

Kommunen presset på ældreservicen: Må aflyse sygebesøg

GRIBSKOV: Netavisen Gribskov har erfaret, at kommunens plejeafdeling, Helhedsplejen, har så stor en mangel på sygeplejere, at ansatte nu må ringe rundt i håb om at overtale borgere til ikke at modtage sygebesøg. Udvalgsformand overrasket.

Korrigeret: Denne artikel er blevet rettet, da vi i overskriften og i artiklens indhold skrev, at det er Plejegribskov, som har ansvar for kommunens hjemme- og sygepleje. Den kommunale afdeling med ansvar for hjemme- og sygepleje har navnet ‘Helhedsplejen’. Pleje Gribskov driver kommunale plejecentre. Vi beklager fejlen, red.

Problemet med at skaffe nok sygeplejere i Gribskov Kommune er nu så stor, at man ikke længere kan løse alle sine serviceforpligtelser. Netavisen Gribskov har erfaret, at i hvert fald en sygeplejende borger er blevet kontaktet sidste weekend for at blive spurgt, hvorvidt weekendens besøg kunne aflyses. Dette accepterede borgeren. Borgeren skulle ellers have fået skiftet sine forbindinger på sine ben samt have haft sårpleje.

Udvalgsformand for ældreudvalget, Birgit Roswall (V), er overrasket.

– Jeg har ikke fået at vide, at man ikke har besøgt alle. Jeg går meget stærkt ud fra, at man kun kontakter borgere, der ikke har livstruende karakter. De har jo en kompetence til at prioritere opgaverne. Der er ‘kan’ og ‘skal’ opgaver, indleder formanden, der dog er klar over problemet med at finde nok kvalificerede sygeplejere.

– Men jeg har fået at vide, at man kigger på det, for man kan ikke dække det hele ind, forklarer Birgit Roswall, der derfor mandag vil tage affære.

– Jeg følger op på sagen nu, for det er klart, at det ikke er tilfredsstillende, at man er nødt til at gøre det her. Tyer man til det her, må man være virkelig presset, svarer Birgit Roswall.

Hun forventer at blive klogere på situationen mandag.

– Vi følger meget med, og jeg får en orientering på mandag til, hvordan de næste tre uger ser ud. Vores udfordring er, at vi har rigtig mange sommerhusgæster, som skal have hjælp. Vi får besøgende, hvor vi skal løfte de opgaver de ellers får i egen hjemkommune, begrunder formanden og peger på, at der er særlig mange borgere i sommerhuse rundt om i kommunen i disse sommeruger.

Det har endnu ikke været muligt at få bekræftet fra Helhedsplejen, på grund af weekenden, hvorvidt der er tale om en enlig svale med det aflyste sygebesøg, eller om flere borgere er blevet kontaktet med samme opfordring. Vi følger op på sagen mandag.

Har du informationer, der er sagen relevant, evt. oplevelser med kommunens sygepleje, kontakt gerne redaktionen på redaktion@netavisengribskov.dk og vi vil tage kontakt til dig. Det er muligt at være anonym.

Heller ikke nok hjemmeplejere
Også i plejesektoren er der problemer. Her ser man i kommunalt regi på, om det kan give mening at sætte frekvensen af besøg til rengøring, vask og andet ned. I forvejen har man fra lokalpolitisk side valgt, at borgerne blot skal have besøg hver 3. uge. Det kan nu sættes endnu længere ned, i hvert fald midlertidigt.

– Det er noget vi kigger på. Jeg har foreslået, at man forsøger at løse problemet på andre måder end at ændre på servicen, men jeg ved slet ikke, hvad de overvejer. Jeg kender ikke problemets omfang, for vi har mange sommerhusgæster, som kommer op med meget krævende plejebehov, svarer Birgit Roswall.

Og fremtiden ser ikke umiddelbart lys ud for plejeområdet. Senest har den private plejeleverandør BM Pleje valgt at trække stikket fra og med næste år. Det betyder, at kommunen til næste sommer skal løse endnu flere opgaver.

RELATERET LÆSNING:

Hvor var PlejeGribskov? – Borger lå død i dagevis

Seneste nyheder:

Tip os!