Politiet advarer: Troværdige scam-mails i omløb

GRIBSKOV: – Vi ved ikke med sikkerhed, hvad der sker, hvis du klikker på linksne, men nogen vil formentlig forsøge at lokke info om dit NemID eller dit kreditkort ud af dig, eller også vil de forsøge at installere malware på dit device. Bare slet dem, lyder opfordringen fra Nordsjællands Politi.

Med jævne mellemrum modtager mange en mail fra Skat, Postnord, GLS, Apple Shop eller andre med en meddelelse om enten en stor sum penge som skal udbetales eller problemer i forbindelse med en aflevering af en pakke eller fortrydelse af et køb – man skal bare lige trykke på et link……

De fleste har efterhånden lært at være kritiske overfor disse beskeder som løber ind enten på mail eller som en sms – men fortsat er der folk som ryger i fælden.

– I disse dage florerer der flere troværdige mails, hvori der står, at du har en pakke klar til levering. For at få pakken udleveret skal du dog lige klikke på et link, da der åbenbart er sket en fejl under fragten, forklarer Nordsjællands Politi om en dugfrisk omgang svindelmails som nu ruller landet over.

De to mails indeholder ikke de sædvanlige sprogfejl, som svindel-mails ellers plejer at indeholde, og desuden har svindlerne blandt andet oprettet en hjemmeside med adressen pakketerminal.com, hvilket ydermere gør det meget svært at aflure, at der er tale om spam – men det er der altså.

Det fastslår Nordsjællands Politi i en udsendt advarsel på Facebook, og kommer med en anbefaling om straks at slette de to mails med det samme uden at klikke på nogen links.

 

Skriv en kommentar

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tip os!

Powered by Vejreti.com