Politiet slog til: Unge anholdt for bedrageri og trusler

Politiet har anholdt en række unge for trusler og bedrageri mod ældre kvinder, men holder fortsat kortene tæt til kroppen. Retten har udstyret samtlige sigtede med navneforbud. (Arkivfoto: Allan Andersen / Tekst: Pressemeddelelse/Allan Andersen)

(Arkivfoto: Allan Andersen)

Fem unge mænd er blevet anholdt for at begå bedrageri mod to kvinder på henholdsvis 78 og 95 år ved at udgive sig for at være fra bagmandspolitiet og på den måde franarre dem værdier for et samlet beløb på nærved to millioner kroner.

Nordsjællands Politi har over en periode efterforsket en sag, hvor en 78-årig kvinde i løbet af 14 dage blev truet og franarret værdier for ca. 1,3 millioner kroner af personer, som påstod at komme fra bagmandspolitiet. I forbindelse med efterforskningen af forholdet vedrørende den 78-årige kvinde blev Nordsjællands Politi opmærksom på, at en 95-årig kvinde netop på tilsvarende måde var ved at få franarret værdier for 450.000 kroner.

Det skriver Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Efterforskningen afslørede i første omgang deltagelse i bedrageriet fra tre personer i alderen 16-18 år, og ved en hurtig indsats blev de tre personer anholdt onsdag den 6. februar i området omkring den 95-årige kvindes bopæl. Med denne indsats forhindrede politiet, at værdierne kom i gerningsmændenes varetægt.

Efterfølgende afslørede den fortsatte efterforskning, at endnu to mænd på 18 og 21 år havde taget del i bedrageriet mod de ældre kvinder, og at de formentlig begge havde en betydelig rolle deri. Nordsjællands Politi fandt derefter frem til de to mænds opholdssteder, og de blev anholdt henholdsvis mandag den 11. februar og onsdag den 13. februar.

– Af hensyn til de ældre kvinders sikkerhed kan jeg ikke komme ind på de nærmere omstændigheder i sagen, men jeg kan dog sige, at jeg er meget tilfreds med, at det lykkedes os at forhindre, at en ældre kvinde mistede sine værdier, udtaler sektionsleder i afdelingen for økonomisk kriminalitet, politikommissær Michael Gaml.

Af samme grund er det heller ikke muligt på nuværende tidspunkt for Nordsjællands Politi at oplyse præcist hvor i Nordsjælland sagen har rod, men der arbejdes med sagen som forventes at dække over flere kommuner, det forklarer politikommissær Michael Gaml til Netavisen Gribskov.

Læs mere på www.politirapporten.nu

De fem mænd blev dagen efter deres respektive anholdelser alle fremstillet i grundlovsforhør bag lukkede døre. De tre første anholdte blev idømt 14 dages varetægtsfængsling, den 18-årige blev idømt ni dage, og den 21-årige blev idømt fire uger. Der er nedlagt navneforbud i sagerne.

– Generelt er det uacceptabelt at berige sig selv ved at snyde andre, men vi ser meget alvorligt på denne type sager, da det omhandler ældre og sårbare personer. I den aktuelle sag ved vi, at de ældre i flere dage har gået alene med et pres om igen og igen at skulle skaffe værdier til gerningsmændene uden at turde involvere deres pårørende, og det er uacceptabelt, slutter Michael Gaml.

Nordsjællands Politi opfordrer til, at man som pårørende til ældre mennesker er opmærksom på, hvad der rører sig omkring dem og særligt deres økonomiske forhold for at sikre, at de ikke udsættes for bedrageri.

Giv din mening til kende: