Politiken sælger Ugeposten til Sjællandske Medier

Tekst: David Abildgaard/pressemeddelelse. Genrefoto: Andrys Stienstra/Pixabay.

GRIBSKOV: Mediehuset Sjællandske Medier har købt Ugeposten sammen med 12 andre lokalaviser over hele Sjælland. Overtagelsen finder sted 1. januar.
 

Sjællandske Medier, som også ejer Frederiksborg Amts Avis, er fra og med 1. januar 2020 indehaver af hele 13 af Politikens ugeaviser på Sjælland. Det drejer sig primært om aviser i Nordsjælland.

“Med erhvervelsen af de 13 nye ugeaviser fra Politikens Lokalaviser, bliver Sjællandske Medier den største udgiver af ugeaviser, ikke bare i Region Sjælland, som hidtil, men også i Nordsjælland og i store dele af Storkøbenhavn”, skriver mediehuset i en udsendt pressemeddelelse.

Købet skal bidrage til at konsolidere Sjællandske Medier, lyder det fra Sjællandske Mediers adm. direktør Jens Nicolaisen:

– Vi overtager 13 veldrevne lokale ugeaviser og en erhvervsavis, som alle er pænt overskudsgivende, og som alle har en stærk lokal position i et område med Danmarks stærkeste købekraft, siger Jens Nicolaisen i den udsendte pressemeddelelse.

Købet skal give koncernen nogle stordriftsfordele, som kan være med til at holde konkurrenterne fra døren, lyder det i pressemeddelelsen.

Købet får ikke betydning for Frederiksborg Amts Avis’ papirudgave, som også efter 1. januar kan købes i butikker og via abonnement.

Med de nye ugeaviser føjes omkring 100 nye medarbejdere til de godt 500 fuldtidsstillinger, der i dag er i Sjællandske Medier.

FAKTA
Følgende ugeaviser bliver fra og med 1. januar overtaget af Sjællandske Medier:

Albertslund Posten
Allerød Nyt
Det Grønne Område – i Lyngby-Tårbæk Kommune
Furesø Avis – i Farum Kommune
Halsnæs Avis
Hillerød Posten
Lokalavisen Egedal
Lokalavisen Fredensborg
Lokalavisen Frederikssund
Rudersdal Avis
Ugebladet Hørsholm
Ugeposten Gribskov
Villabyerne i Gentofte Kommune

Skriv din kommentar her: