Trods påbud fra Gribskov Kommune, en klokkeklar stadfæstselse af påbuddet om lukning i Natur- og Miljøklagenævnet samt politianmeldelse af de ulovlige aktiviteter, så fortsætter Bad Boys Airsoft's ejer Rasmus Ramy Omran ufortrødent aktiviteterne på området. (Tekst: David Abildgaard / Foto: Facebook / Badboys Airsoft)

GRIBSKOV: Til trods for politianmeldelser og påbud fra politikerne om lukning er der stadig åbent på hardball banen i Mårum. Det fik en gruppe naboer til banen til at stille op i byrådet for at høre, hvordan det kan lade sig gøre.

Kan det virkelig passe, at hardball banen ved Teglværket i Mårum får lov at fortsætte? Det ville flere borgere gerne have svar på, da Byrådet i går aftes samledes på Rådhuset. Du kan se spørgsmål og svar herunder:
En borger spurgte blandt andet:
– Det er nu halvandet år siden, der blev udstedt et påbud, og vi kan se, at aktiviteterne fortsætter. Hvad kan og vil Byrådet gøre for at sikre, at Nordsjællands Politi lukker banen hurtigst muligt?

Morten Jørgensen (NG), formand for Kultur, Idræt og Oplevelsesøkonomi valgte at svare.

– Der skal ikke herske tvivl om, at nogle af os føler, at vi bliver ført rundt som kommune og Byråd. Det er stærkt krænkende for retssikkerheden, at de stadig fortsætter derude. Jeg kan godt forstå, at i som naboer er dybt frustrerede, indledte Morten Jørgensen, der kritiserede politiet for at sikkerhedsgodkende banen til trods for byrådets beslutning.

– Vi har hver gang fået at vide, at den ligger hos politiet og at der er en retssag i gang, som hver gang bliver udsat med forskellige begrundelser og vi oplever, at nogle forsøger at trække en afgørelse. Det er fuldstændig urimeligt. Politiet har været ude at forny en sikkerhedsgodkendelse vel vidende, at vi har sagt at banen er ulovlig, forklarede han borgeren og opfordrede borgmesteren om at tage den op med politiet igen.

Borgmester tager affære
Og det gør Anders Gerner Frost gerne, lød det fra borgmesteren som svar.

– Jeg har allerede haft fornøjelsen af to møder med politidirektøren og tager det her med på næste møde, svarede han.

Ifølge virksomheden Badboys Airsofts egen Facebook side var der åbent 11. februar i år, hvor de blandt andet skrev, at unge under 18 skulle vise gyldigt ID og forældreerklæring. Banen har ud over ikke at overholde lokalplanen modtaget kritik for at tillade mindreårige på banen uden de nødvendige tilladelser.

Det har ikke været muligt at indhente en kommentar fra virksomheden.

En pengemaskine
Vi fangede Morten Jørgensen kort efter mødet for at høre nærmere til hans holdning til situationen. Morten Jørgensen har som tidligere formand i Planudvalget haft med sagen at gøre politisk.

– Det er en ren pengemaskine, og der er ingen tvivl om, at ejer forsøger at trække beslutningen og skrabe så mange penge som muligt sammen, inden de skal lukke den ulovlige aktivitet. Wewers har også som udlejer et ansvar, forklarer han i det korte interview som kan ses herunder.

 

Læs her tidligere artikler om de ulovlige aktiviteter på Mårum teglværk:

8.juni 2016:

Naboerne vandt: Bad Boys Airsoft lukkes på Teglværket

14. august 2016:

Badboys Airsoft står til politianmeldelse

16. august 2016:

‘Værket’ tvangslukkes efter politianmeldelse

5.september 2016:

‘Værket’ spiller videre trods politianmeldelse