Anders Gerner Frost fra Nytgribskov havde fornøjelsen af for første gang at sidde for bordenden, da Byrådet i morges samledes for at diskuttere løn til sig selv. Tekst: David Abildgaard. Foto og video: Allan Andersen.

GRIBSKOV: Politikerne var til et usædvanligt tidligt byrådsmøde i dag, onsdag, for at diskuttere, hvorvidt der skulle uddeles lønforhøjelser. Det blev til et knebent ja efter en længere diskussion politikerne imellem.

Der blev både argumenteret og hentet godter frem fra skuffen med tidligere politiske løfter, da Byrådet i morges kl. 09 samledes for at diskuttere vederlagenes størrelse for at sidde i de politiske udvalg. Spørgsmålet om hvor meget en politiker bør tjene i Gribskov har vakt en del debat og rejst en række spørgsmål blandt både politikere og borgere. Det blev reflekteret i byrådssalen, hvor der blev brugt en del tid på at diskuttere frem og tilbage.

Resultatet blev årets første 12-11 afstemning. Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti var imod lønforhøjelser, mens Socialdemokraterne, Enhedslisten og Nytgribskov stemte for.

Det sidste ord er dog ikke sagt endnu. Før beslutningen vedtages endeligt, skal den igennem en såkaldt andenbehandling i Byrådet, som finder sted 19. januar.

Læs også: Borgmester: Min lønforhøjelse skal komme kolleger til gode