Pressemeddelelse: En mere smittet på Vega Botilbud

(Foto: Google Street View)

PRESSEMEDDELELSE: Endnu en person er blevet testet positiv for corona på Vega Botilbud i Helsinge. Denne gang er en beboer blevet fundet syg med virussen efter at man ud fra et forsigtighedsprincip har testet alle medarbejdere og beboere.

En beboer er testet positiv, hvilket bringer antallet af smittede på Vega Botilbud op på to. Alle andre tests har givet et negativt resultat efter første testrunde. Anden testrunde gennemføres efter syv dage.

“I forbindelse med, at der den 26. maj 2020 desværre blev konstateret Covid19 hos en medarbejder på Botilbud Vega i Helsinge, er der blevet sat en indsats i gang for at registrere smitte og inddæmme yderligere spredning. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man tester alle med 7 dages mellemrum indtil, alle er testet negative. I forbindelse med første runde af tests, som blev gennemført hen over pinsen, er der registreret en positiv test hos en beboer”, skriver kommunen i en udsendt pressemeddelelse.

”Vi er i første omgang lettede over, at der kun er en, som er testet positiv. Vedkommende er nu bragt i isolation og har det efter omstændighederne godt. Nu er der fokus på at håndtere den smittede efter alle sikkerhedsforanstaltninger for fortsat at gøre, hvad der skal til for at inddæmme smitten og forhindre spredning. Og så afventer vi anden runde tests om 7 dage. Vi er meget fortrøstningsfulde og håber, at anden testrunde vil vise, at det går den rigtige vej” siger Velfærdsdirektør Per Ullerichs.

Vega Botilbud oplyser, at man har valgt at holde dagtilbuddet på stedet lukket den kommende uge. Dette sker for at sikre, at der er plads nok til, at have en beboer i isolation og samtidigt holde god afstand i resten af botilbuddet.

”Både personale, beboere og pårørende har håndteret situationen godt. Der er fokus på at holde alle opdateret på seneste udvikling, og sammen komme igennem denne tid på en god og tryg måde,” siger Per Ullerichs i den udsendte pressemeddelelse.

Skriv din kommentar her: