OPDATERET: Pressen får adgang til Musik I Lejet-møde efter afstemning

Som fotoet viser, så er pressen blevet stemt ind i et ellers propfyldt idrætshus i Tisvilde. Foto: Allan Andersen

OPDATERET KL. 19.07: Til trods for, at pressen blev forment adgang af formanden for Tisvilde Lokalråd, så har en impromptu afstemning i Idrætshuset for få minutter siden givet fornyet adgang for offentligheden. Vi har en journalist på stedet, så vi kan bringe en video-reportage fra mødet.

Oprindelig artikel:
GRIBSKOV: Det bliver uden pressens årvågne øje, når der i aften bliver afholdt et såkaldt offentligt borgermøde om Musik I Lejet.

Netavisen Gribskov havde planlagt at videofilme aftenens åbne borgermøde, så alle ville få mulighed for endelig at høre bestyrelsen for Musik I Lejet gå i åben dialog med de fremmødte borgere. Den drøm er formanden for Tisvilde Lokalråd, Claus Sabroe, dog hurtig til at skyde i sænk. Han afviser noget overraskende at lade den lokale presse være til stede under aftenens borgermøde.

– Der bliver ikke lukket journalister ind, forklarer han til netavisen og understreger, at det gælder alle i pressestanden.

– De må stå uden for, hvis de vil noget. Men under borgermødet er det uden presse.

Årsag uklar
Årsagen til pressens bandlysning ligger fint i tråd med det tidligere boykot bestyrelsen for Musik I Lejet har pålagt Netavisen Gribskov.

– Det er for at give borgerne mulighed for at diskuttere det i fred og ro. Det er et ønske fra borgerne. Vi er som lokalråd sat i verden for at formidle kommunikationen mellem de forskellige instanser; kommune, borgere og alt muligt andet – og det er det vi gør, uddyber Claus Sabroe, uden dog at komme ind på, hvad pressens bevågenhed vil have af skadelig virkning på den offentlige dialog.

Hvordan lokalrådets formand har tænkt sig at få plads til hele byen i idrætshuset må forblive et mysterie frem til mødets start kl. 19.

RELATERET LÆSNING: Musik I Lejet boykotter Netavisen

Redaktion note: Hvad med alle de andre?
Selv om borgermødet er forbeholdt de få, der er heldige nok til at få adgang, så er interessen omkring de kritiske forhold i festivalbestyrelsen åbenbare. Både byens borgere, tidligere frivillige og samfundsbevidste borgere over hele landet har spurgt om rene linje fra bestyrelsen af festivalen, især da festivalen bliver promoveret som non-profit og lover at overskuddet går til gavn for de lokale foreninger.

At vi så her på avisen har kunne afsløre, at de lokale foreninger i stedet bliver spist af med smuler af det samlede overskud, har vakt forståelig forargelse og bekymring. Både TV2, Frederiksborg Amts Avis og Danmarks Radio har haft fokus på kritikken, og endnu er ingen blevet synderligt klogere på, hvordan festivalbestyrelsen opererer eller hvor meget af det millionstore overskud ryger over til stifterne af festivalen og langt uden om de lokale foreninger.

Derfor er en bevågenhed fra pressen naturlig, især da der er tale om en festivalbestyrelse, der gentagne gange har nægtet at forholde sig til spørgsmål omkring økonomien i foreningen, eller hvor mange penge der efter hver festival kanaliseres over til de to stifteres firma ‘Good Boys Agency’.

LÆS OGSÅ: Tisvilde-borgere går sammen efter kritik af Musik I Lejet

Skriv din kommentar her: