Privat børnehave starter crowd-funding mod udlejer

Børnehaven Ved Havet har stævnet udlejer for at vinde retten til legepladsen tilbage. Trappen på fotoet, som blev opsat af forældre til børn i børnehaven for at sikre adgang til hele legepladsen, er i dag fjernet af udlejer. Tekst: David Abildgaard. Foto: Facebook.

Børnehaven ved Havet. Tekst: David Abildgaard. Foto: Facebook.

GILLELEJE: Den lille private Børnehaven ved Havet har i flere år været låst fast i en strid med deres udlejer, og nu er sagen kommet så vidt, at børnehaven ser sig nødsaget til at starte en indsamlingskampagne for at få råd til advokat.

Ifølge bestyrelsen for Børnehaven ved Havet har de stævnet deres udlejer, der har valgt at opsige børnehaven og som har opsat et hegn på lejepladsen som led i en strid om brugsretten. Sagen er nu nået Byretten.

– Vi håber ikke, det bliver udsat yderligere, da det er en kedelig udgift for børnehaven. Vi har flere gange appelleret til udlejer for at få ham til at fjerne hegnet til den anden del af vores legeplads, men uden held. Tværtimod har han endnu engang uberettiget opsagt os, med trusler om øjeblikkelig udsmidning, hvis vi ikke accepterer – hvilket vi selvfølgelig ikke har gjort, forklarer bestyrelsen i en udsendt mail til netavisen.

Du kan læse udlejers svar nederst i artiklen.

Advokat-udgifter i hobevis
Ifølge børnehaven er sagen berammet til afgørelse i retten d. 28. november. I et forsøg på ikke at tære for meget på børnehavens ressourcer, har bestyrelsen startet en indsamling og håber på opbakning, ikke kun fra forældre, men for alle, der gerne vil støtte den lille børnehave i deres kamp for at blive boende på den attraktive adresse. Børnehaven oplyser, at de sidste år brugte 60.000 kroner i advokatsalær.

– Vi bruger mange af børnehavens penge på en advokat og de penge vil vi hellere bruge på børnene. Derfor har vi nu startet en crowd-funding for at samle penge ind til at dække vores advokatomkostninger.

Støtten kan ske til mobile pay nr.: 15036. Du kan læse mere om Mobile Pay her: Hvad er Mobile Pay?

Du kan også se en nuttet video, som bestyrelsen har valgt at bringe på deres Facebook-side, hvor en række af institutionens børn prøver at forholde sig til, hvor mange penge 60.000 kroner faktisk er:

Udlejer: Jeg tager den hele vejen
Udlejer af ejendommen, Torben Krøyer, har for længst fået nok af børnehaven, som han mener forbryder sig mod lejekontrakten og har gjort det i årevis.

Jeg opsagde dem for ca. 1,5 måned siden og det bunder i, at det ikke længere er samme virksomhed. Dengang var det en selvejende institution med kommunen med på lejekontrakten. I 2013 laver de det om til privat børnehave, og det gør de ikke mig opmærksom på, og derfor finder jeg først ud af det i år, forklarer Torben Krøyer, der blandt andet mener, at børnehavens udvidelse af åbningstiden er et brud på den gældende aftale.

– Det var engang en halvdags-institution, og nu har den åben fra kl. 6.40-17, og det er sket uden at spørge udlejer og uden at tage hensyn til naboerne. Og nu er det også en vuggestue med to vuggestuepladser. Så jeg har fået nok og mener ikke, at man kan tillade sig, hvad der passer en, når man er lejer, forklarer han til Netavisen.

Aggressiv adfærd
Torben Krøyer er også vred over den aggressive adfærd, som han fortæller, at nogle af forældrene har udvist. Især over for hans familie.

– Jeg har været beskyldt for at være psykopat på Facebook og blevet udstillet på TV2 Lorry. Men jeg er nået dertil, hvor jeg kører den helt ud. Jeg vil ikke finde mig i trusler. Det har også betydning for min familie, der ikke synes, at det er særlig rart at være i Gilleleje. Folk ved jo godt, hvem min familie er, og når mine børn føler, at der blev kigget skævt til dem, så er det nok. Der er heldigvis ligeså meget forståelse fra andre folk, forklarer han.

Tilbage venter kun at se, hvad retten beslutter d. 28. november. Her skal det afgøres, om børnehaven må have brugsret til haven, som på grund af hegnet spærrer børnene fra at bruge hele arealet uden ekstra opsyn.

Tidligere var der en trappe, der forbandt de to halvdele, opsat af en forældregruppe, men den er pillet ned igen af Torben Krøyer.

– Man kan ikke tillade sig at gøre noget uden at få en dialog. Derfor er den pillet ned igen, forklarer Torben Krøyer, der har været ude med en stævning mod børnehaven.

– Vi stævnede først dem, fordi de havde udvidet åbningstiden. Fogedretten afgjorde, at det skulle i byretten og i mellemtiden er jeg blevet stævnet for hegnet og noget andet, jeg dårligt kan huske, forklarer han til netavisen og oplyser at han ikke har mere at sige eller gøre, før der kommer en afgørelse fra retten.

Giv din mening til kende: