Regn kunne ikke dæmpe cykelglæden i Aggerbo Hegn

GRÆSTED: Vejrguderne viste sig ikke fra deres pæneste side, da der i går, lørdag blev holdt 5. afdeling af mountainbike-ræset ‘DCU Ungdomscuppen’ i Aggebo Hegn. Regnen gjorde, at ruterne måtte ændres i sidste øjeblik. Det satte heldigvis ikke en stopper for cykelglæden.

Der var ellers anlagt tre ruter til lørdagens kørsel, men desværre betød den vedvarende regn, at al kørsel på single tracks måtte aflyses, da skovbunden havde fået for megen vand de seneste dage. En enig bestyrelse valgte i 11.time at ændre ruterne.

– Det skete i respekt for skoven og for det gode samarbejde klubben har med Skov & Naturstyrelsen. Vi valgte at skåne skoven og kun køre på de brede grusstier og veje i stedet for inde på single tracks, forklarer en af klubbens ildsjæle, Peter Savage.

Da skuffelsen havde lagt sig over, at vejret tvang de unge til at køre ”grus-tons” så blev der alligevel kørt noget fedt mountainbike løb. Der var oprettet i alt ti grupper fordelt på aldersgrupperne 9 til 17, men på grund af banens færre udfordringer og simplere ruteform fik de mindre og mere teknisk egnede ikke samme ruge mulighed for at køre lige op dem de ryttere, der havde ekstra mange hestekræfter i benene.

Glæden var dog stadig stor i arrangørgruppen hos Græsted MTB .

– Vel overstået kan vi igen i år se tilbage på et rigtig velorganiseret løb og ikke mindst ros fra deltagerne for beslutningen om at værne om skoven og ikke bare ødelægge ved at kører ræs igennem en oversvømmet skovbund, forklarer Peter Savage, der kunne glæde sig over at klubben havde flere af sine egne ryttere på podie pladserne.

Klubben har snart officiel åbning af Græsted Bikepark ved Gribskovhallen. Det sker næste lørdag, d.16 sep, fra kl.11.

– Vi håber, vejret er lidt bedre der, lyder det optimistisk fra klubben i en pressemeddelelse.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tip os!

Powered by Vejreti.com