Rejseforedrag: Min tur til Burning Man festivalen i USA

Foto: Presse.

Foto: Presse.

GILLELEJE: Rejsevante Janne Høgshøj gæster børnetrappen i Gilleleje Bibliotek for at holde et billedforedrag om ‘Burning Man’-festivalen i Nevada, USA.

Foredragsholder Janne Høgshøj, direktør Danish Connection, har deltaget i Burning Man i både 2012 og 2017, og disse oplevelser sætter hun ord på, når hun 27. februar gæster biblioteket i Kulturhavnen.

Festivalen bliver besøgt årligt af op til 70.000 mennesker, der samles en uge, og i den tid bygger 500 forskellige temalejre, arrangerer 1.500 gratis kurser og hylder kreativitet, design, kunst, events, viden, co-creation og bæredygtighed.

I 2017 deltog Janne som såkaldt ‘crew member’ i en sørøverlejr, som havde ombygget en bus til et sørøverskib.

På foredraget vil man kunne se film og fotos om den kreative proces, hvordan man deltager i oplevelsen, hvad det koster og lidt om den verdensomspændende organisation og det store arbejde der ligger bag en festival midt i en ørken.

Festivalen er også med tiden blevet en kommerciel fest, hvor store virksomheder som Tuborg, ISS, Aalborg Universitet, Google og Facebook deltager.

Burning Man?
Festivalen har taget navn efter den traditionelle stråmand, som hvert år afbrændes på festivalens førstkommende lørdag.

Festivalen er placeret i en ørken tæt ved Nevada, og besøges af op til 70.000 mennesker årligt. Den første festival fandt sted i 1986 og er i dag arrangeret af ‘The Burning Man Project’ – en non-profit organisation.

Burning Man finder i år sted fra søndag den 25. august til mandag den 2. september.

TID: 21. februar kl. 19-20.30.
STED: Gilleleje Bibliotek – Børnetrappen, Peter Fjelstrups vej 12, Gilleleje.
ENTRE: Gratis, ingen tilmelding.

 

Giv din mening til kende: