Foto: Presse.

KAGERUP: Bestyrelse, arkitekter og håndværkere var mødt frem for at fejre begivenheden, da der var rejsegilde på den nye tilbygning på lejrcenteret HvideKilde ved Kagerup. Og Nordeafonden kiggede forbi med en check i overstørrelse.

Lejrcenteret Hvidekilde i den østlige del af Kagerup kunne 5. juli fejre rejsegilde på en tilbygning projekteret af Rønnow Arkitekterne A/S. Den er på ca. 300 m2 og omfatter en dagligstue, to grupperum samt overdækkede aktivitetsområder.

HvideKilde ejes af Luthersk Mission på Nordsjælland og har fungeret som lejrcenter siden 1996. Bygningernes historie strækker sig dog tilbage til 1955, hvor flyvevåbnet opførte det, som dengang hed Flyvestation Kagerup.

Huset er i dag mål for flere hundrede børn og unge, der årligt tager på lejre gennem kirker, missionsforeninger, organisationer og skoler.

Stor donation
Tilbygningen bliver desuden udstyret lidt ekstra lækkert. Nordeafonden har doneret 64.000 kroner, og checken blev overrakt af filialdirektør Jan Nielsen foran 40 jublende lejrdeltagere. Beløbet skal anvendes til indretning af et udekøkken i det nye overdækkede aktivitetsområde. Ønsket er at inddrage børnene i madlavningen, når de er på lejr på HvideKilde.

HvideKilde lejes typisk ud til menigheder, skoler og interesseorganisationer. Der findes en oversigt over lejrcentrets faciliteter her og al praktisk information er samlet her.

Giv din mening til kende: