Tag de røde flag alvorligt, der er en kraftig NØ strøm og kombineret med kraftige bølger skal der ikke meget til før det kan ende galt. Når vejret lægger sig vil strandene heldigvis igen være brugbare, idet algerne så er blæst ad pommeren til.... (Tekst: Allan Andersen / Grafik: Livredningstjenesten)

GRIBSKOV: Søndagen byder ikke på gode nyheder for badegæsterne, stribevis af røde flag langs kysten pånær stranden i Rågeleje og Strandbjerggård som begge har gule flag – men man bør holde sig på landjorden.

Flagene har de seneste dage ikke været grønne i Gribskov, men søndag er der dømt rødt stort set overalt i Gribskov men nu er det ikke de blågrønne alger som plager – det er vejret.

De røde flag er oppe og det betyder at Livredningstjenesten fraråder al badning langs kysten i Gribskov grundet vinden og ikke mindst strømmen i vandet.

– Det er farligt at bade nu på grund af vejret, men der er altså fordele ved det trods alt idet at algerne nu er blæst væk og badevandet altså derfor vil være fint når strøm og bølger aftager, forklarer cheflivredder John Mogensen fra Livredningstjenesten til Netavisen Gribskov.

Frarådningen om at bade skal man tage meget alvorligt, idet der bla. er en kraftig understrøm og store bølger grundet vinden og man kan nemt komme i problemer.

Det er altså for en gangs skyld ikke de blågrønne alger som laver balladen og udløser de røde flag på strandene. Hvis man har tålmodighed, og venter til vejret er bedre, så er det altså strande frie for alger som vil møde en efter søndagens kraftige blæst og strøm på stranden.

Blæst er god for nogen
Mens håndklædet og de fikse Speedos må blive hjemme, så kan man godt nyde en tur til stranden alligevel og bla. ved Udsholt se massevis af Kitesurfere som drøner rundt i bølgerne.

Der sejles også ved stranden i Hornbæk såfremt man skulle interessere sig for denne sportsgren.

Giv din mening til kende: