S-formand om besparelser: Det gør ondt helt ind i sjælen

Pia Foght forklarer til Netavisen Gribskov, at hun på mange måder har måtte gå på kompromis med sine og partiets værdier for at sikre kommunens økonomi fremadrettet. Tekst: David Abildgaard. Foto: Laila Miermont

GRIBSKOV: Mindre bad, mindre rengøring og dyrere ældremad. Det er nogle af de konsekvenser, kommunens ældre må til at berede sig på, efter at kommunen har kigget dybt i udgiftsbakken for at finde mere end 100 millioner kroner.

Der er flere tunge konsekvenser ved de igangværende besparelser, som særligt rammer kommunens svageste pensionister.

– Det rammer hårdt. Rigtig hårdt, indleder gruppeformand for Socialdemokratiet i Gribskov og repræsentant i ældreudvalget, Pia Foght.

Hun har dog sammen med resten af udvalget måtte se sig nødtvungent til at kaste sine egne politiske værdier overbord for i en periode at sikre penge nok i kommunekassen til at undgå regeringens indblanding.

– Vi skal jo undgå at ryge under administration. Vi er tre socialdemokrater tilbage i byrådet, og vi har gjort alt, hvad vi kunne, forklarer hun og peger på flere mærkesager, hun mener at Socialdemokraterne trods alt har kunne holde hånden over.

Det inkluderer, at kommunen bevarer Holbo Have, familieværkstederne og selvtræningstilbuddet.Også Tinghuset bliver bevaret som et erhvervs- og iværksætterhus, hvor der også bliver plads til et frivilligcenter. Også frivilligcenteret i Græsted undgår lukning.

Til trods for at kunne være med til at frede nogle områder, så har der ikke været nogen vej uden om besparelserne, særligt da ældreområdet er et af kommunens dyreste.

– De hårdeste besparelser berører ældre- og børneområdet, da det er her kommunen bruger hovedparten af servicerammen… men det er også her det gør rigtig ondt for os Socialdemokrater, siger Pia Foght.

Det er trods de politiske forskelle partierne imellem været muligt at mødes et sted, hvor alle har kunne være enige. Derfor er alle partier i Gribskov underskrivere på aftalen.

– Tro mig, det har været en meget svær proces at skulle spare ca. 47 mio. i 2020 stigende til 76 mio. i 2023. Men det har været nødvendigt for at overholde serviceloftet, som vi alle kommuner imellem er forpligtet til at overholde, understreger hun med tanke på muligheden for at ryge under administration.

Skriv din kommentar her: