Så er det igen tid til at bekæmpe kæmpebjørneklo

Bjørneklo i blomst er lette at genkende og skal fjernes hurtigst muligt. Tekst: David Abildgaard/pressemeddelelse.

GRIBSKOV: Kampen mod kæmpebjørnekloen fortsætter igen i år, hvor den kan ses flere steder rundt om i kommunen. Sådan får du hjælp til at skaffe dig af med de giftige planter.

Efter en lang vinter i dvale begynder de mange frø fra sidste års bjørneklo-planter nu at skyde op af jorden. Derfor er det tid til at bekæmpe dem og helst, før de vokser sig store og smider tusindvis af nye frø.

Dennis Petersen, ansvarlig for bekæmpelse af bjørneklo på Gribskov Kommunes arealer, forklarer, at både kommune og private generelt er gode til at bekæmpe bjørnekloen, og der er tre gode grunde til at fortsætte det gode arbejde:

– For det første er den en fare for andre planter. Én bjørneklo kan sætte flere tusinde frø, hvis man ikke fjerner den. Og de store blade blokerer for sollyset, så der ikke kan gro andre planter under dem. Det er faktisk ret store områder, bjørnekloen overtager,”  siger han i en kommunal pressemeddelelse.

Saften er giftig
Bjørneklo er især skidt at komme i berøring med huden. Plantens saft er giftig ig kan give blærelignende udslet, der svier meget. Du har derfor pligt til at fjerne bjørneklo, hvis du ser dem på din grund. I yderste tilfælde risikerer man at kommunen kommer på ejers regning, hvis man ikke fjerner dem.

Det kan dog altid betale sig at ringe til kommunen, der gerne hjælper, skulle du have fundet bjørneklo på din grund eller marker.

– Vi har et fint samarbejde med borgerne. De kan ringe til mig, hvis de vil have gode råd, og vi kan sende kommunens ekspert af sted til borgerne, hvis der er brug for at vide hvordan man præcist bekæmper planten, fortæller Dennis Petersen og opfordrer borgerne til at tage en rundtur på deres grund for at tjekke, om bjørnekloen vokser nogen steder.

Brug Tip Kommunen
Borgerne kan også bruge app’en Tip Gribskov til at vise Gribskov Kommune, hvor de giftige planter står.

Du kan også ringe til kommunens ansvarlige for bekæmpelse af bjørneklo Dennis Petersen og få gode råd. Han kan også sende kommunens ekspert hjem til dig, hvis der er brug for det. Fang Dennis på tlf.: 7249 6807.

Skriv din kommentar her: