”Seje Mor” – et foredrag om livet med tre børn med særlige behov

Tekst: David Abildgaard/pressemeddelelse. Foto: Presse.

HELSINGE: Torsdag d. 27. februar gæster Monica Lylloff frivilligcenteret Helsinge for at tale om at være mor til tre børn med hver deres diagnose. Hun er også bagkvinde til Facebookgruppen ”#enmillionstemmer – Bak op om pårørende til handicap og psykisk sårbarhed og deres pårørende i hele landet.” Alle er velkomne til det gratis foredrag.


Livet slog en kolbøtte for Monica Lylloff og hendes mand, da deres tvillinger blev født 11 uger for tidligt. Det blev starten på et liv som pårørende til tre børn med hver deres diagnose. Hvordan klarer man lige det?

Det kan du høre svaret på, når Monica, som ud over at være jurist og forfatter også er kvinden bag Facebook-gruppen: ”#enmillionstemmer – Bak op om pårørende til handicap og psykisk sårbarhed og deres pårørende i hele landet.”

Monica Lyloff kan i den grad tale med om udfordringerne ved at være mor til en eller flere børn med særlige behov. Monica var jurist i Justitsministeriet, da hun blev gravis med to piger, som efter en ellers lykkelig tvillingegraviditet endte som et akut kejsersnit 11 uger før den planlagte fødsel. Den ene af pigerne er i dag spastisk lammet, autist og mental udviklet som en treårig. Tvillingesøsteren er normalt begavet, men lider af opmærksomhedsforstyrrelsen ADHD. Efterfølgende fik parret en søn, som i dag har autismediagnosen GUA.

Monicas ønske om en anstændig opvækst for hendes børn førte hende ud i konfrontationer med Fredensborg Kommune, som gav afslag på kompensation for tabt arbejdsfortjeneste ved at fastholde, at Monica Lylloff sagtens kunne arbejde mindst 28 timer om ugen. Afslaget blev startskuddet på en længere kamp mod kommunen, som du kan læse mere om i en artikel på www.denoffentlige.dk

– Jeg synes, at det er urimeligt, at man bliver nødt til at sidde med lovforarbejder, true med bisidder og faktisk ende med at knække helt psykisk, før kommunen ender med at træffe den rigtige afgørelse, siger Monica Lylloff, som nu vil bruge sin dyrekøbte erfaring til at hjælpe andre, som ikke er lige så ressourcestærk som hende selv, fortalte hun sidste år til TV2 Lorry.

I dag har hun et langt bedre samarbejde med sin kommune og modtog sågar samme år årets handikappris i Fredensborg Kommune for sit arbejde for at hjælpe andre i samme situation.

Ønsker du at høre mere om Monicas erfaringer og råd, så du op til et gratis foredrag i frivilligcenteret i Helsinge. Der er gratis adgang, men du skal tilmelde dig på forhånd. Det kan ske ved at sende en mail til: dubs.gribskov@gmail.com.

TID: Torsdag den 27. februar, 2020 kl. 19-21.
STED: Frivilligcenter Helsinge, Vestergade 4, Helsinge.
ENTRE: Gratis adgang – Tilmelding på mail: dubs.gribskov@gmail.com.
ARRANGØR: DUBS (står for Dialogforeningen for unge og børn med særlige Behov i Gribskov) arbejder for at hjælpe børn, unge, forældre og pårørende blandt andet ved at hente ny viden til Gribskov.

Leave a Reply