SF klar med hold til kommunalvalget

KV2017: SF i Gribskov har fundet holdet, der skal kæmpe om pladserne i Byrådet ved det kommende valg 21. november. Partiet stiller med seks personer fra forskellige dele af kommunen. 

Opstillingslisten for SF i Gribskov er fundet, og Britta Christholm fra Blistrup er udnævnt som førstekandidat med Kirsten Rolfsager fra Dronningmølle, Jens Rane Holck fra Tisvildeleje, Børge Sørensen fra Gilleleje, Jens Hoffmann fra Helsinge og Kirsten Juul fra Smidstrup på de efterfølgende pladser.

Fem af de seks opstillere for SF.

SF fik ved sidste kommunalvalg i 2013 en ordentlig en over snuden af vælgerne, der over det ganske land valgte at vende partiet ryggen. I Gribskov mistede partiet 2986 stemmer, hvilket efterlod dem med blot 500 stemmer fordelt på alle kandidater. Så slemt var valget, at SF mistede deres pladser i Byrådet, og derfor har været uden reel lokalpolitisk indflydelse siden.

Ny spidskandidat
En af de nye ansigter er spidskandidat Britta Christholm. Hun stillede godt nok op ved sidste kommunalvalg, men da ingen fra partiet blev valgt ind, måtte de politiske drømme forblive i skuffen endnu fire år. Men trods sidste valgs skuffelse er håbet stadig forårsgrønt hos den politiske spidskandidat.

– Vi håber, at vi har to mandater efter november, og vi føler os ret sikre på, at vi i hvert fald får en med, forklarer Britta Christholm, der i så fald får til opgave at repræsentere partiet de næste fire år i Byrådet.

Fokus bliver på miljøet, både det grønne og det i Byrådssalen.

– Vi har et utroligt delt byråd, og det er drøn ærgerligt. Det har faktisk været noget at det, jeg har haft med i mine overvejelser i forbindelse med at stille op, for orker man virkelig den interne kamp, spørger hun og forklarer, at hun kom til den konklusion, at det blev hun nødt til.

– Hvis ikke jeg selv tager ansvar, kan jeg jo ikke tillade mig at være sur over, at andre ikke gør det. Så det er en af de ting, jeg gerne vil arbejde for, en bedre stemning i Byrådet. Og så er det jo en fordel at være helt ny, for jeg har ikke noget i klemme og kan sagtens arbejde sammen med Nytgribskov, selv om det jo blev startet af nogle fra SF i sin tid. Men jeg håber, at der kommer en del flere nye ansigter ind fra de andre partier også, siger hun.

Politik fra barnsben
Til trods for hendes manglende politiske erfaring, så har hun fået lokalpolitik ind med modermælken.

– Min mor sad i Byrådet i den gamle Græsted-Gilleje Kommune for Socialdemokraterne, og det har givet mig en føling med det hele. Dengang sagde jeg godt nok, at jeg aldrig skulle ind i politik, forklarer hun og griner.

– Det endte dog med, at jeg meldte mig ind i SF. Det skete kort efter, de valgte at gå ud af regeringen. Det blev jeg sur over og tænkte, at nogen burde gøre noget. Og så ligger det jo lidt i blodet, siger hun til netavisen.

Ældre er blevet ofre
En af de store fokuspunkter for partiet bliver ikke overraskende miljøet, som vi kan se på verdensplan har det mindre end godt. Men der skal også gøres noget ved den megen udlicitering, især på ældreområdet, mener spidskandidaten

– Vi vil have indlicitering, for udlicitering har vist, at det ikke altid er det bedste. Det kan vi blandt andet se på sagen med den stakkels dame, der døde efter et simpelt sår i benet. En ting er, at der skal ske fejl, og det har jeg forståelse for sker, men i den sag kom det også frem, at der har været så mange forskellige plejere hos hende, at hun til sidst opgav at skrive dem ned. Og det er simpelthen for galt, og så længe det hele er udliciteret, så er det svært at styre. Den opgave skal ligge hos kommunen, understreger hun.

– Jeg kender også nogle personer, der arbejder for et af de her plejeselskaber, og her hører jeg, at det er det rene kaos. Ingen tager lederskab, og jeg har hørt et eksempel på en, der blev sendt ud som ufaglært og til en borger for at skifte et kateter, hvilket hun ikke må og slet ikke er trænet til, oplyser hun.

Netavisen Gribskov har spurgt mere ind til sagen i et forsøg på at få afdækket episoden. Vi bringer mere, såfremt det lykkedes.

Fakta
SF går til valg på især tre mærkesager. Ifølge SF Gribskovs valgprogram skal der kæmpes for at sikre et stærkere nærdemokrati:

“Den ti år gamle kommunalreform var en kolossal centralisering af nærdemokratiet. SF vil styrke de lokale kræfter, og opnå større reel indflydelse for borgerne. Vi vil bekæmpe de demokratiske mangelsygdomme ved at give mulighed for, at flere kan deltage i, og tage ansvar for, fællesskabet.

Vi vil opdele kommunen i et antal lokalråd, som skal have fastlagt kompetence inden for forskellige kommunale områder. Det kunne være byggesager, børnepasning og skoler, ældreomsorg, lokale klima- og miljøforslag og fordeling af puljer.”

Flere opgaver skal hjemtages:

“Gribskov kommunes udlicitering af ældreplejen har i de seneste år vist bagsiden af medaljen. Små lokale virksomheder har fået knækket økonomien pga. den hårde konkurrence fra store virksomheder, bl.a. fra udlandet. De store udenlandske (og danske) virksomheder betaler heller ikke den statsskat til Danmark de skal, pga. usympatiske skattefinter.

SF vil trække en del af opgaverne ind til kommunen igen. Det skal være fællesskabet, som har overblikket, erfaringen og ansvaret for hvordan vore ældre plejes.”

Os så er der klimaet, både globalt og lokalt:

“Klimaforandringerne er vor tids store trussel. Det er ikke nødvendigvis EU eller FN, der skal redde os. Vi har selv et ansvar, for uden os når vi aldrig klimamålene.  Så det drejer sig om at få gjort transporten, landbruget og byggeriet CO2-neutralt. SF vil konkret arbejde for, at alt nyt kommunalt (og senere også privat) byggeri skal opføres CO2-neutralt. Udover at det gør byggerierne klimavenlige, gør det dem også billigere i drift.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tip os!

Powered by Vejreti.com