Skolebørn fandt fælles trav under børnebyrådsmøde: 90.000 kr. fordelt

GRIBSKOV: Det kan være svært at dele en kage i lige store dele. Det måtte flere af de 5.klasses elever der fredag var samlet i byrådssalen sande. De var samlet i kommunens årlige børnebyråd, hvor elever fra kommunens folkeskoler skal fordele en sum penge i håb om at opfylde alle skolerne ønsker.

Det er aldrig en simpel sag, når det årlige børnebyrådsmøde løber af stabelen. I år var ingen undtagelse. I år blev mødet holdt over nettet grundet de mange covid-19 restriktioner. Det var de unge elever dog godt vant til, så det vakte ikke de store problemer.

Eleverne forhandlede via Teams.

Sværere blev det at fordele de i alt 90.000 kroner, kommunen – og dermed skatteyderne – havde doneret til formålet. Pengene repræsenterede det samlede budget som børneudvalget havde at gøre godt med, og de skulle bruges bedst muligt på sjove legeting og andre sager til skolerne, som ikke dækkes af det normale, kommunale skolebudget.

I alt var 17 repræsentanter fra skolernes 5.-klasser til stede, og det blev både til skaterramper, hængekøjestjerner, en svævebane, gynger og drejekar, da dagen var slut.

Blandt de voksne tilstedeværende var formand for udvalget Børn, Idræt og Familie Natasha Stenbo Enetoft. Hun var imponeret over de unges handlevilje.

“Det var nogle spændende timer sammen eleverne, som virkelig var på og ville det her. De debatterede og forhandlede med både egne skoler og leverandører, og de forstod, hvad der skulle til for at opnå resultater. Jeg håber og tror, det er en god og lærerig oplevelse, som giver dem indblik i, at politik ikke er så kedelig endda, men faktisk vigtig for borgernes hverdag,” siger formanden på vegne af udvalget i en udsendt kommunal pressemeddelelse.

FAKTA: Det fik eleverne med hjem til skolerne
Pengene blev efter en rum debat fordelt som følger:

Bjørnehøjskolen
Drejekar til 16.140 kroner

Gilbjergskolen afd. Blistrup
Små gynger til 11.390 kroner

Gilbjergskolen afd. Parkvej
Fodboldmål til 10.062 kroner

Gribskolen afd. Tingbakken*
Se note nederst – 3.411 kroner

Gribskolen afd. Græsted
Hængekøjestjerne til 11.999 kroner.

Nordstjerneskolen
Skaterrampe til 7.999 kroner.

Ramløse skole
Hængkøjestjerne til 11.999 kroner.

Sankt Helene skole afd. Vejby
Trix mega funbox (skaterrampe) til 7.000 kroner.

Sankt Helene skole afd. Tisvilde
Svævebane til 10.000 kroner.

* Tingbakken har i øjeblikket ingen 5.-klasse, så der var ingen repræsentanter fra skolen med. Skolen får alligevel en lille trøst, nemlig restbeløbet fra den 90.000 kroner store pulje.

Gribskov Kommune har holdt børnebyrådsmøder siden 2007.

Skriv en kommentar

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tip os!

Powered by Vejreti.com