Skovbørnehaves skurvogn udbrændte i skoven

MÅRUM TINGHUSE: Mandag aften omkring kl. 19.50 opdagede en borger, at der var ild i skoven ved Mårum Tinghuse. Det blev til lidt af en udfordring.

Placeringen af den brændende skurvogn var udenfor enhver kørevej i skoven, og det blev derved lidt af en udfordring at komme frem til brandstedet – i kampen kørte brandsprøjten uhjælpeligt fast og måtte, efter opgaven var klaret, trækkes fri af et bjærgningskøretøj.

Skurvognen havde stået på stedet i lang tid, og en skovbørnehave havde angiveligt benyttet den indtil for kort tid siden. Beboere i området havde dog set skurvognen stå med åben dør, og ubenyttet hen gennem et stykke tid.

Brandfolkene endte med at bære slanger frem til stedet og så suge vandet fra en lille kanal et stykke fra brandstedet, skurvognen var allerede ved ankomsten totalt ødelagt og indtil vandforsyningen var klar til slukningen fik skovbunden en omgang med branddaskere, så ilden blev holdt nede i skovbunden.

Det blev til en lærerig opgave for brandmandskabet, at skulle slukke en skovbrand i et svært tilgængeligt skovområde og med besværligheder som ingen planlagt øvelse kunne have gjort bedre.

Selve slukningen tog omkring en times tid, og brandfolkene var særdeles grundige med slukningen. Branden efterlod skurvognen totalt ødelagt, og alt der havde været i den var gået til.

Brandårsagen er ukendt, og der var hverken strøm eller andet som på nogen måde kan have startet branden i skurvognen ved et teknisk uheld.

Skurvognen faldt stort set helt sammen, lige før de første brandfolk kom frem. (Foto: Allan Andersen)
Der var ikke meget tilbage efter flammerne havde raseret skurvognen. (Foto: Allan Andersen)
De sidste glødelommer vendes med håndkraft og slukkes ned. (Foto: Allan Andersen)

Leave a Reply