Smart Parat Svar: Gribskolen videre i landsdækkende quiz

GRIBSKOV: ”Team Kaboom” bestående af elever fra 6.b, Gribskolen er gået videre i den landsdækkende konkurrence Smart Parat Svar. Det skete dog ikke uden en jævnbyrdig dyst mellem fire sjette klasser.

Det kan betale sig at være klog. Det kunne en gruppe elever fra de lokale sjetteklasser for nyligt konstatere, efter at de konkurrerede indbyrdes om at gå videres i den landsdækkende videns- og læsequiz ”Smart Parat Svar” for elever på 6. klassetrin.

Det hele fandt sted i den store biografsal i Gilleleje Bio, og foran det store biograflærred var et dommerbord, hvor quizzens to overdommere sad parat til at sikre, at kun rigtige svar udløser point til de enkelte hold.

De fire hold skulle dyste mod mod hinanden i paratviden inden for 24 meget forskellige kategorier. Eleverne kom fra Gribskolen, Bjørnehøjskolen og Sankt Helene.

I alt blev tre spørgsmål læst op for det enkelte hold, der derefter fik blot 20 sekunder til at tænke sig om, inden svarene på alle tre spørgsmål skulle falde. Der blev sat krav til de unges paratviden inden for kategorier som ‘Danmarkshistorie’, ‘Kroppen og ‘Sygdomme’, Youtubere’, ‘Kongehuset’ med mere.

I lidt mere end time dystede de fire hold mod hinanden, og det endte med at være nødvendigt med en ”vind-eller-forsvind- runde” mellem ”De smuttede mandler” og ”Team Kaboom”. Efter yderligere 10 spændende minutter var det ”Team Kaboom” fra 6.b, Gribskolen der kunne hæve armene som årets lokale vinder af ”Smart Parat Svar”

Som præmie inviteres ”Team Kaboom” og deres klassekammerater en tur i biografen, inden holdet repræsenterer Gribskov Kommune ved den regionale konkurrence 9. januar 2019.

Den landsdækkende finale finder sted 6. februar i Odense. Vi krydser fingre for, at ”Team Kaboom” kommer til at deltage i finalen.

Giv din mening til kende: