Seneste nyheder:

TV Nordkysten

Powered by Vejreti.com

Socialdemokratiet i øst forbereder frieri: Vil slå pjalterne sammen med vest

GRIBSKOV: Bestyrelsen for den Socialdemokratiske partiforening i Gribskov Øst ønsker nu en afstemning om, hvorvidt der fremover kun skal være én Socialdemokratisk partiforening der dækker hele Gribskov Kommune. Forslaget modtages positivt i vest.

Socialdemokraterne er som noget særligt opdelt i to foreninger i Gribskov Kommune: Øst og vest. Det har gennem årene vakt en del problemer, og er blandt andet en af årsagerne til, at partiets tidligere spidskandidat Bo Jul Nielsen forlod partiet til fordel for Radikale Venstre.

Nu ønsker den østlige del at der en gang for alle gøres op med de to afdelinger.

“Der er nu snart gået 15 år med den nye sammenlagte kommune. Der har flere gange i de forløbne år været kulturelle forskelle mellem de to nuværende foreninger som har givet anledning til konflikter. Flere af dem har været beskrevet i den lokale presse”, forklarer foreningen i en udsendt pressemeddelelse.

Øst-foreningen ønsker en drøftelse om muligheden for at slå pjalterne sammen.

“I forbindelse med debatten om en nærhedsreform er det oplagt at drøfte, hvordan vi etablerer en ny partiforening som kommer til at dække hele kommunen. Derfor foreslår bestyrelsen i partiforeningen i Gribskov Øst, at man nedlægger de nuværende foreninger og stifter en ny. Samtidig foreslår partiforeningen, at der skabes flere lokale aktivitetsgrupper så partiet kommer tættere på medlemmerne og borgerne”, skriver foreningen.

Forslaget bliver fremlagt på den kommende generalforsamling i Gribskov Øst, som finder sted den 30. maj 2021. Her håber bestyrelsen på opbakning til forslaget.

“Samtidig håber vi, at partiforeningen i Vest vil medvirke positiv i processen. Vest har tidligere udtrykt ønske om sammenlægning af foreningerne”, forklarer øst-formand Peter Kay Mortensen.

Hvis medlemmerne bakker op om forslaget, vil den nye partiforening kunne stiftes i slutningen af marts måned 2022.

Pia Foght: En knusende god idé
I Vest ser byrådsmedlem og gruppeformand Pia Foght med endog meget positive øjne på forslaget fra øst.

– Det er en knusende god ide, og det siger jeg som byrådspolitiker. For i byrådet repræsenterer vi jo alle kommunens Socialdemokrater, og at der er to lejre gør, at tingene er lidt anderedes at navigere rundt i, forklarer hun og uddyber.

– Vi vender jo tingene med vores bagland, og her er det rigig rart, hvis der er et fælles grundlag. Det vil gøre Socialdemokratiet meget stærkere, også i byrådet, siger hun.

Seneste nyheder:

Tip os!