Socialt madprojekt i fare: Søger frivillige chauffører til udbringning

'Mad Til Alle' hjælper fattige familier med at få måltider til langt under indkøbspris. Tekst: David Abildgaard. Fotos: Mad til Alle.
GRIBSKOV: “Kære MAD TIL ALLE venner – vi mangler hjælp”. Sådan lyder bønnen fra stifteren af foreningen ‘Mad til Alle’. Hun har grundet sygdom i familien og mangel på frivillige hænder brug for hjælp i køkkenet og med udlevering af overskudsmad til mindre bemidlede familier. Lykkedes det ikke at finde akut hjælp, risikerer hele projektet at gå i stå.

Har du et kørekort og lidt ekstra tid på hånden? I så fald søger det lokale fødevarefællesskab ‘Mad til Alle’ hjælp. Fællesskabet håber at finde en chauffør eller to, som kan bringe overskudsmad fra supermarkederne ud til trængte familier i Gribskov. Der er også brug for nogle, som har lyst til at hjælpe med selve tilberedningen af maden.

Fællesskabet har mistet sin vante chauffør, som har fundet fast arbejde. Og da fællesskabets stifters mand er blevet alvorligt syg kniber det nu med overskuddet til at fortsætte uden hjælp.

“Vores daglige køkkenarbejde og varekørsel mangler derfor akut frivillige hænder og jeg beder derfor jer alle lokale om at overveje at give en hjælpende hånd”, opfordrer stifter Benedicte Meyer Jørgensen i en bøn på Facebook.

Et par timer ugentligt
Hun har brug for nogle, som kan bruge blot et par timer et par gange ugentligt.

“Min mand er meget syg og jeg ønsker at kunne være mere hjemme”, begrunder Benedikte.

“Det er derfor mit håb, at vi sammen danner nogle hold af frivillige, som kan varetage køkken- og pakkearbejdet, samt at nogle chauffører ønsker at hente/bringe varer i den lille eller store varebil”, forklarer hun yderligere på Facebook.

Vil du gerne hjælpe kan du kontakte Benedicte via mobil tlf.: 4255 8300.

Du kan også sende en mail til: kontakt@madtilalle.com.

Mad til alle?
”MAD TIL ALLE” er en lokal forening stiftet i 2016 som et fødevarefællesskab med fokus på begreber som sundhed, bæredygtighed, integration og fællesskab.

Kongstanken er at imødegå sult og madspild ved, at man i fællesskab indgår i arbejdet med at samle, forarbejde, pakke og fordele den daglige mad.

Maden kommer via donationer fra lokale virksomheder.

“Det der før var de krumme agurker, dobbelte rodfrugter, nedfaldsfrugt og andre uduelige salgsvarer, bliver nu til en kasse sunde fødevarer til brug i medlemmernes egen husholdning. Ligeså den mad, der tidligere endte i affaldscontaineren i butikkerne fordi der kommer friske forsyninger i morgen”, lyder forklaringen på fællesskabets hjemmeside.

Du kan læse mere om projektet her: http://madtilalle.com/

Du kan også se nedenstående video om projektet:

Leave a Reply