Socialtilsynet klar til at lukke Havregården: Der skal et mirakel til

Tekst: David Abildgaard. Foto: Allan Andersen.
GILLELEJE: Skal Havregården fortsat være godkendt til at huse og undervise børn skal der nærmest et mirakel til. Så kontant lyder vurderingen fra Det Sociale Tilsyn, som har givet skolen to uger til at få styr på sagerne.

Havregården har fået 14 dage til at råde bod på de mange kritisable forhold, og sker det ikke kan skolen vinke farvel til godkendelsen som anbringelsessted.

Hvis jeg skal sige det direkte skal der mere eller mindre et mirakel til, før skolen kan bevare sin godkendelse, forklarer Mie Andresen, leder af socialtilsyn Hovedstaden til DR P1.

LÆS MERE: Formand til Havregården: Vi har svigtet de unge

Får skolen ikke rådet bod på de mange overtrædelser, så er det slut. Ifølge DR og Ekstra Bladet, som har arbejdet på historien om Havregården i flere måneder, har der været et nærmest utal af episoder, der ses som kritisable.

Væltede børn ud af sengen
Blandt andet skulle skoleleder Morten Ulrik Jørgensen have været med til at “vælte” børnene ud af sengen, såfremt de sov over sig; en situation som skolelederen betegner som “en gimmick”. Den handlemåde har dog mødt kritik af blandt andet Red Barnet, som betegner oplevelsen som alt andet end en gimmick.

Bestyrelsesformand for skolen, Jonas Fedder Witt, forklarer til P1, at situationen er ekstrem alvorlig, og at der har været episoder som ikke er blevet håndteret som de burde.

– Skolebestyrelsen er i færd med at undersøge situationen til bunds, forklarer Jonas Fedder Witt til Netavisen Gribskov.

– Ledelsen har ikke formået at klæde personalet godt på. Det er fuldstændig uacceptabelt, forklarer formanden til P1.

Påbud har ikke virket
Skolen har siden 2013 fået en stribe påbud, som formanden understreger løbende er bevet taget hånd om.

– Vi har haft en lang række løbende ændringer over de seneste par år for at sikre en tryg hverdag for de børn der går på Havregården. Vi kan nu konkludere, at det ikke har været nok, og at der er foregået ting, som er fuldstændig uacceptable, understreger han.

Leave a Reply