Søborggård Rideklub henter guld og sølv ved DM i military

Til højre ses Mette-Marie og hende pony Surprice med deres guldmedaljer. Tekst: David Abildgaard/pressemeddelelse. Foto: Søborggård Rideklub.
RIDNING: Søborggård Rideklub hentede to medaljer ved det seneste DM i military som fandt sted i weekenden.

Stævnet foregik i Bernstoffsparken i København samt på Friheden i Hørsholm og betragtes som en af Danmarks største stævner med stor deltagelse også fra udlandet.

Der blev afholdt DM for henholdsvis ponyerne, Junior og young-ridere og stævnede varede tre dage.

Jade med sin hest Bellami. Foto: Privat.

Fredagen var præget af regn og tunge skyer, hvilket gav flere uønskede resultater. De to lokale ryttere fra Søborggård, Jade Schlichting og Mette-Marie Broby Petersen, lå da heller ikke i toppen efter deres ridt.

Lørdag stod den på ridebanespringning på en noget krævende bane.

– At ride i Bernstoffsparken er altid lidt af en udfordring, da det er en arena med publikum meget tæt på, hvilket kan give nogle udfordringer for nogle af hestene, udtaler Sally Schlichting, ejer af Søborggård, der kunne glæde sig over at de to ridepiger klarede det en del bedre end dagen før:

– Begge piger holdt hovedet koldt og red en flot runde hver. Jade endda som den ene af de to eneste fejlfrie i hendes klasse, slutter hun.

Lørdagens spring betød, at begge piger rykkede tættere på medaljerne.

Søndag stod på terrænløb – og blot en enkelt fejl her kan betyde et øjeblikkeligt farvel til medaljehåb og drømme.

Begge piger red den krævende bane fejlfrit og indenfor den tid, der var sat. Samtidig klarede de ryttere, der lå foran dem placeringsmæssigt ikke nær så godt.

Og den flotte afslutning betød, at både Mette-Marie og hende pony Surprice endte med at kunne hænge en guldmedalje om halsen.

Jade og hendes hest Bellami klarede det også flot og vandt sølvmedaljen i deres klasse: DM junior/youngrider.

Flere medaljer til Søborggård Rideklub
De flotte resultater står på spring i Søborggård. Forrige weekend afholdt rideklubben Distriktsmesterskab i Terrænspringning. Her lykkedes det for Maline Møller Petersen at vinde Ponymesterskabet på hesten Søborggårds Romance, mens Frida Kjeldgaard vandt Hestemesterskabet på Kandinsky K.

Leave a Reply