Stafet For Livet går corona-online: Du kan stadig deltage i løbet

Tekst: David Abildgaard/pressemeddelelse. Foto: Presse.
GRIBSKOV: Det er bestemt ikke nemt at arrangere stafetløb i en coronatid. Derfor forsøger arrangørerne bag ‘Stafet For Livet’ i år en lidt anderledes metode, som inkluderer internettet og små selvstændige hold som borgerne selv sammensætter rundt om i kommunen.

Den årlige begivenhed ‘Stafet for Livet’ har tradition for at samle folk omkring et godt formål. Der bliver løbet, hygget og sunget, men det er i tidens natur en for stor offentlig begivenhed og er derfor blevet skrottet. I stedet bliver stafetten holdt i små grupper, som man kan følge online.

Stafetten finder sted lørdag d. 12. juni fra kl. 13.00 til kl. 23.00.

“Vi havde håbet efter aflysning af Stafet For Livet sidste år, at vi kunne have holdt en stafet som vi kender ved Ramløsehallen – med masser af deltagere, musik, underholdning, fællesskab og sjove stunder, som vi holder så meget af. Dette tillader Corona desværre ikke. I stedet, skal vi gøre det på en meget anderledes måde i år – vi skal stadig fejre
fællesskabet og støtte op om pårørende, efterladte, kolleger, venner osv., men vi gør det der, hvor vi er”, lyder beskeden i en udsendt pressemeddelelse fra tovholderne.

Tanken er, at man stadig kan deltage i løbet, men at det skal ske i mindre grupper, lokalt hvor man er og ikke i samlet flok. Og det bliver i henhold til de til den tid gældende regler og myndighedskrav.

“Det betyder at der i år ikke vil være en fysisk stafetplads, som vi kender ved Ramløse hallen og Fighterrunde som vist på billedet. For at bevare gnisten af fællesskab og sammenhold livestreamer vi via stafettens Facebook, som derfor er årets ”stafetplads”. Vi besøger holdene/deltagerne, hvor de er og vil lægge billeder og videoer op på Facebook, så de forskellige hold kan følge hinanden”, forklarer arrangørerne.

Åbningsceremonien, lysceremonien og afslutningsceremonien livestreames også.

Meld jer til som et hold
Så trods de begrænsede rammer, så er der ingen undskyldning for ikke at hanke op i naboerne på vejen, familien… eller måske fodboldholdet. Alle kan lave et hold.

Det koster 100 kroner for voksne og 50,- for børn og unge under 18 år at deltage og man betaler, når man melder sig til.

Har du ikke mulighed for selv at oprette et hold, så kan du melde dig til på det Åbne Hold, som er stafettens hold.

Meld dig som Fighter
Hvis du er kræftpatient eller tidligere kræftpatient, så er det ganske gratis at deltage.

“Hjælp os med at skabe en fantastisk stafet her i Gribskov, i de her ikke så fantastiske tider – vi har brug for at sætte fokus på kræftsagen også i en coronatid, stå sammen og give håb og støtte til kræftramte og deres pårørende, samt samle penge ind til forskning, oplysning om kræft og patientstøtte”, lyder det gode budskab.

Du kan tilmelde dig og læse mere ved at klikke her: Stafet For livet i Gribskov 2021.

Leave a Reply