Stafetdag indsamlede mere end kvart million til kræftbekæmpelse

Stemningen var høj blandt de frivillige, der heppede flittigt på de mange deltagere. Foto: Udlånt af Stafet for Livet - Gribskov.

GRIBSKOV: Selv om det kneb lidt med deltagerantallet, så lykkedes det de mere end 700 deltagere at gå og løbe mere end 250.000 kroner ind i dette års Stafet For Livet i Gribskov.

I søndag blev året stafet lukket ned efter 20 timer med dejligt vejr, indtagelse af store mængder kildevand og et utroligt flot engagement fra både deltagere, optrædende, en masser frivillige og en glad og tilfreds styregruppe. Løbet var tilrettelagt, så hver løbet kilometer resulterede i et bidrag til Kræftens Bekæmpelse, og det blev gået og løbet så meget, at der kan forventes over 250.000 kroner til det gode formål.

Stafetten var den niende af sin slags og levede op til forventningerne om en god og vellykket stafet selv om deltagerantallet, antal hold og fightere ikke helt nåede på på de 900 deltagere, som man havde håbet under planlægningen.

Dagen forløb helt som planlagt. Stafetten lagde ud med fællesspisning for fightere og pårørende, leveret for syvende gang af Restaurant Tinggården, der kunne nydes til tonerne fra koret Gospel Kids.

I alt var 19 hold tilmeldt, og de blev fulgt ind på banen af Vedbæk Garden og et hav af gule balloner blev sluppet løs som signal til, at nu var stafetten i gang.

Selv om løbet hedder en stafet, så er der ikke tale om, at man skal spurgte rundt. Alle aldersgrupper kan deltage, så der blev gået, løbet, cyklet, tumlet og sågar roet. Ind imellem havde holdene travlt ved deres boder med at skaffe penge til Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning, forebyggelse og patientstøtte.

Ved afslutningen om søndagen var der indkommet lige godt 250.000,- kroner. Dette beløb vil vokse efterhånden som holdenes rundesponsorer indbetaler.

Næste års ”Stafet For Livet – Gribskov” er dateret til 15. og 16. juni 2019, som bliver en jubilæumsstafet, der skal markere den 10. i rækken. Stafet for livet har indsamlet godt 3,1 millioner kroner i sin første otte års levetid.

Giv din mening til kende: