Store ambitioner: Gilleleje lover mere liv hele året

Gilleleje kommer til at blive en del mere festlig til næste år. Det lover en hel række af byens foreninger og butikker, der er gået sammen om et årshjul for byen. Foto: Arkiv.

GILLELEJE: Der kommer mere liv til Gilleleje til næste år. Sådan lyder løftet fra en hel række af byens foreninger og frivillige, der er gået sammen om at gøre byen lidt sjovere at bo i uanset om du er ung eller gammel.

Både den lokale handelsstandsforening, Kulturhavnen, kirken og de unge er gået sammen om at sikre flere aktiviteter til næste år. Det blev afsløret på et pressemøde i går, mandag, i Kulturhavnen. Målet er at servere et bredt program af tilbud til både unge og ældre.

I månederne forinden pressemødet har der været arbejdet ivrigt på at koordinere og samarbejde med så mange foreninger som muligt. Hele 18 aktører er med i samarbejdet.

– Vi vil gerne holde en fest, hver gang vi kan, forklarede Kulturhavnens leder, Jens Møller Andersen, og understregede, at ingen mærkedage eller andre lokale anledninger skal gå byens næste forbi.

Blandt de mange nye planlagte aktiviteter er en ekstra opbakning til byens årlige og genopstående festival.

– Jeg har talt med festivalen og lavet en hensigtserklæring om, at vi bakker festivalen op og laver et samarbejde, så vi får en hel uge med musik og begivenheder op til festivalen, forklarede Jens Møller Andersen.

Du kan se hele pressemødet nederst i artiklen.

Unge klar med digital underholdning
Også den lokale ungdomsklub Remisen er med i samarbejdet. Her har de unge været med til at planlægge en række begivenheder, der nok skal få især de computerglade unge op af gamerstolen.

Der er både E-sport og LAN-fester på programmet, og der kommer noget, der bliver kaldt Youtube Live i Støbeskeen.

– Vi har taget kontakt til Remisen og har fået lov at sige, at der er et tæt samarbejde. Vi har budt dem indenfor og givet dem fysiske rammer og værktøjer at arbejde med. Resten kan de selv få lov at definere, for skaber de det ikke selv, tror vi ikke rigtigt, det kan bære, sagde Jens Møller Andersen.

Har du en idé?
En stor del af ambitionen i samarbejdet er at åbne mere op for borgerdrevne initiativer. Og her kan Kulturhavnen være oplagt, lød det under pressemødet, blandt andet ved at stille lokaler til rådighed.

– Det gælder især også de foreninger, der har samlet sig i det gamle posthus og sportsforeningerne. Dem inviterer vi også inden for. Det er også deres hus.

Der er åbne døre for initiativer og komme med en ide og gennemføre den. Det sidste er vigtigt.

Pop-up events, små hurtige events, der enten kommer igen eller ikke, alt efter om det var populært.

– Noget af det skulle gerne ende med at blive en tradition. Det er et andet element i det: at opbygge flere traditioner, sagde Jens Møller Andersen.

Næste skridt i planerne er udgivelsen af et fælles program med highlights fra, hvad der vil kunne opleves fra og med sommeren 2019 til 2020.

Hvad med dig? Har du en idé til en sjov begivenhed, der kunne finde sted i Kulturhavnen, så er du velkommen til at kontakte Kulturhavnen på info@kulturhavngilleleje.dk.

Skriv din kommentar her: